tiistai 12. huhtikuuta 2011

Jokohan sitä rohkenisi?

Sain tänään käsiini vihdoinkin tämän kirjan. Kauniit pitsihuivit ovat välkkyneet mielessä jo jonkin aikaa, mutta en tiedä, rohkenisinko aloittaa. Olen kyllä ottanut selvän ohjeista kutoakseni pitsiliinoja, joten enköhän selviäisi näistä kun vain perehtyisin. Mutta mistä langasta kannattaa kutoa? Millaisia kokemuksia muilla? Ensi viikko olisi jälleen lomaa, joten olisi aikaa paneutua pitsien maailmaan.
Nyt puikoilla on vähän arkisempaa tavaraa. Lankaa jäi yksistä lapasista, jotka menivät syntymäpäivälahjaksi, sen verran, että siitä saa hyvin raidat sukkiin. Sille kaveriksi otin kerän sinistä Nallea. Nyt otin ihan kokeeksi tämän resorittoman varren, nähdään miten käyttäytyy sitten käytössä.

4 kommenttia:

 1. Mitä ohuemmasta langasta (esim. silkki-villasekoite) viitsit huivin neuloa, sitä kauniimpi tulee.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Päivi vinkistä. Minulla jotain ohuita lankoja on varastossa, joten taidan päästä kokeilemaan. Kunhan saan ne kerittyä vyydiltä.

  VastaaPoista
 3. Tuossa kirjassa on aika huonosti ensimmäiseksi pitsihuiviksi soveltuvia malleja. Kannattaa alottaa jostain nypyttömästä yksinkertaisesta mallista. Ullassa on useita hyviä malleja aloittelevalle pitsineulojalle.

  VastaaPoista
 4. Noita nyppyjä en pelkää, olen sellaisia aiemminkin neulonut. Ja monenlaista kaaviota olen oppinut seuraamaan neuloessa noita liinoja. Katsotaan, kokeilen sillä ohuella langalla mikä sattuu kotona olemaan ja sitten lankaa metsästämään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.