sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Pallas muuntuu jälleen

Päivänvalo, välillä vähän ja välillä vähän liikaakin ja flunssa meinasivat hidastaa näiden kutomista. Ehkä puolikuntoinen olo sai näkemäänkin hieman heikosti. Välillä piti ottaa päivänokoset, että jaksoi jälleen tarkkailla mustaa lankaa, varsinkin kohdassa, jolloin raitalangassa oli mustalle kaverina tummanruskea. Jatkuva niistäminen ja yskiminen väsyttää. Mutta valmista tuli lopulta. Lomakin loppuu ja huomenna sitten töihin. Onneksi uusi loma jo häämöttää.
Kudoin joululahjaksi nuoremmalle tyttärelle tästä punasävyisestä Pallaksesta lapaset. Lankaa jäi ja nyt oli sitten tätä mustaa Pallasta kaveriksi. En kuitenkaan tehnyt hänelle uusia Kainuun kukkalapasia, vaan nappasin lapasten kämmenpuolen kuvion koko lapasiin ja ihan kivat niistäkin tuli. Kuvio elää kauniisti raitalangan ansiosta, lapasista ei tullut tylsät juuri sen vuoksi. Näissä ei myöskään tarvinnut vilkuilla koko ajan mallia, vaan kuvion oli oppinut jo ulkoa. Lankaa kului sen verran, että raitalankaa jäi edelleen ja mustia lankoja olisi nyt kudottuna puolet toista kerää näihin ja edellisiin mustiin lapasiin. Riittoisaa lankaa.
Malli: mukaelma Kainuun kukkalapasista, silmukoita 56
Lanka: TeeTee Pallas musta ja raitalanka, 71 g
Puikot: KnitPro nro 3, bambut

3 kommenttia:

  1. Voi ihanuus kun on taas kauniit lapaset :D

    VastaaPoista
  2. Menipäs tovi kauniita käsitöitäsi katsellessa. Siisti kädenjälki. Kirjoneuleet ovat ihania, niinkuin nämät lapasetkin.

    VastaaPoista
  3. Näistä lapasista on muuten muodostunut minun lempparilapaset. Lämpimät. Pidän Pallasta todella hyvänä lapaslankana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.