lauantai 16. huhtikuuta 2011

Lankaa ja kasseja

Tässä on ihan selvästi huivi. Löytö, jota ei voinut ohittaa. Pistäydyin nimittäin päivällä pitkästä aikaa kirpparilla. Meillä päin on harvoin lankaa kirpputorilla tai sitten se on pilattu korkeilla hinnoilla. Yleensä kalliimpaa kuin kaupassa. Tämä kartio maksoi 2 euroa, painoa 383 g, josta tuo pahvikartio painaa tietty osansa. Mutta suunnilleen 300 g lankaa. Kyllä tästä joku huivi syntyy.
Olin ihan viime minuuteilla ja väläyttelivät jo valomerkkiä, mutta kiersin vielä viimeiset pöydät. Ja siellä oli useampi pussi Pirkkalankaa. Paljon en kerinnyt penkomaan, mutta nämä siniset vyyhdit nappasin mukaani. On juuri minun väristä lankaa, niin ei tarvinnut tuumia. Muita en ehtinyt miettimään. Kumpikin on varmaan kauppapainoltaan 100 g, painot 98g ja 94g. Näistä maksoin yhteensä 5 euroa. Näistäkin voisi tulla vaikka huivi.
Muuten olenkin parannellut edellen nuhaani ja oloani. Kuulostellut kroppaa, että parannutaanko vai meneekö huonompaan suuntaan tämän nuhan kanssa. Kaivoin kuitenkin aamusta ompelukoneen esille pitkästä aikaa, kun kerrankin oli sellainen päivä, että ehti. No, jouduin siivoamaan kyllä yhden ompelupöydän laatikon tehden löytöjä ja hommaamaan aina jotain välissä. Mutta sain kaksi valmista kassia päivän mittaan. Näiden kangas on kirpparilta ostettu, käyttämätön paneliverhopari. Ostin verhot heti ommellakseni niistä kasseja, sillä olen melkoinen laukkufani ja näitä kangaskasseja pitää aina olla. Kangas näissä on hyvää, paksua puuvillaa. Vuorit näihin tein kaapista löytyneestä lakanakankaasta. Aina yhdestä verhosta sai kaksi kassia, eikä ylimääräisiä tilkkuja jäänyt. Toinen verho on vielä ompelematta, mutta kassit on jo leikattu. Ja hinta kassia kohden on kyllä todella pieni, noin euron.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.