perjantai 15. huhtikuuta 2011

Kerimisreissulla

Triinu etenee hyvää vauhtia. Ensimmäinen 50 g kerä mennyt ja toinen aloitettu. Tarina kertoo, että noita nyppyjä tehtiin siksi, että huivit olisivat olleet painavempia, maksu kun huivista tuli painon mukaan. Niihin kyllä menee lankaa ja kerrokset ovat hitaampia neuloa, mutta ihan mukavasti onnistuu. Tätä tuli eilinen ilta neulottua odotellessa tyttären harkkojen ajan naapurikunnassa. Autossa ihan hyvin jo onnistui neulominen, kun ei ollut kylmä ja valoakin riitti.
Tänään ehdin pistäytyä äidin luona sen verran, että sain nämä kerittyä. Ohutta lankaa vyyhdiltä keriminen olisi vienyt koko illan joten käytin hänen vyyhdinpuitaan ja kerijälaitettaan. Laitteella sai tuon isomman kerän kokoisia, sitten oli pakko tehdä toinenkin kerä siitä vyyhdistä. On vironvillaa. Valkoinen kerä on Kamenaa, 100 g vyyhdistä.

Äidillä oli siellä mielenkiintoiset käsityöt menossa. Kangaspuista oli saatu matto pois ja tilalla oli tulossa pellavaista pyyheliinakangasta. Olisi hienoa osata kutoa kangaspuilla niin tasaista kuin hän, mutta meille ei kangaspuita voi tuoda kotiin. Olen aikoinani jonkin verran opiskellut alaa kutomakoulussa, joten osaisin. Minulla vain ei ehkä ole sitä tuunaussilmää mitä äidillä on. Hän näkee materiaalia vaikka missä ja osaa ne hyvin hyödyntää. Ehkä se on jonkin verran periytynytkin - sittenkin.

3 kommenttia:

 1. Vierailin sattumalta blogissasi! Ihana on, tulen katsomaan varmasti uusiksi!

  VastaaPoista
 2. Vautsi, kun on kaunista neuletta tulossa.
  Hienoja keriä olet saanut aikaiseksi .
  Vai olet sinäkin hamsteri :D

  VastaaPoista
 3. Hamsteripa hyvinkin. Kaapin täynnä jalostettavaa tavaraa. Kunhan aikaa vain olisi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.