tiistai 19. huhtikuuta 2011

Neliapilat

Välillä on tullut oleiltua myös puikkojen ja lankojen parissa täällä mökillä. Yhdistelin vähän useampaa mallia eli kierreraitaa, sitten 1 o 1 n kahdella värillä ja lopuksi perinnelapasista tämä Jalasjärveläinen neliapilan malli. Nämä lapaset ovat olleet jo suunnitelmissa kauan, nyt tuli vihdoin niiden vuoro. Lapasten kämmenpuoli on vain yksinkertaisesti joka toinen silmukka toisella värillä. Neliapilakuviota piti muokata jonkin verran, lankani oli paksumpaa, mutta onnistui ihan mukavasti. Alkuperäisessä kuviokertoja on paljon enemmän, tässä vain neljä toistoa. Ja sain toisen lapasen peilikuvaksi toiselle. Siinäkin sitä oli miettimistä, kun en kaaviota piirtänyt. Tein vain peilikuvana mallista, mutta piti muistaa aina katsoa oikein päin. Mietin vain, että miksi tuon kuvion nimi on neliapila, kolme lehteähän siinä vain on.
Malli: yhdistelmää useammasta
Lanka: 7 veljestä valkoinen ja raitainen, 85 g
Puikot: 3,5 bambut

8 kommenttia:

 1. Siis nämä sinun lapasesi ei ole mitään "tusinatuotetta"
  Vaan uskomattoman kauniita ja suuritöisiä, hienoa :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit! Onhan noita kolmilehtisiä apiloita lapasessa neljä, joten ehkäpä siitä sitten nimi... minäkin katsoin heti, että eihän nuo neliapiloita ole.

  VastaaPoista
 3. Jopas ovat nätit! Tuo raitalanka sopii hienosti vaalean yksivärisen kaveriksi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Nämä olivat melko hitaat tehdä, mutta olen kyllä tyytyväinen itsekkin lopputulokseen. Olen tuota raitalankakerää pitänyt kauan kaapissa odottamassa oikeaa kohdetta. On niitä 7 veljeksen ensimmäisiä raitalankoja ja jännitin kovasti, miten menee kuvioissa kohden molemmissa lapasissa. Yllättävän hyvin onnistui.

  VastaaPoista
 5. Ihanat lapaset, kuten muutkin täällä olevat käsityöt :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.