torstai 12. tammikuuta 2012

Silputtua

Olen tässä jo useampana iltana saksinut kortteja. Meillä on ensi kesänä herättäjäjuhlat ja niihin on tehty kökällä käsitöitä, joita on myyty ja niillä tuotoilla rahoitetaan sitten juhlia. Minä en juuri muuta ole tehnyt kuin leikellyt näitä kortteja useita satoja kappaleita. Kortit on saatu lahjoituksena ja ne ovat jo kertaalleen käytettyjä. Mutta niillä on saatu melko monta euroa kasaan juhlia varten.
Korteista leikataan tuollaisen viilipurkin tms. kokoinen ympyrä. Ympyröistä sommitellaan A3 kokoiselle värilliselle paperille kattausalusta, joka laminoidaan. Ympyröitä yhteen alustaan menee noin 24 kappaletta. Silleen lomittain neljään vaakariviin kuusi jokaiseen. Eli ei sadasta kortista montaa alustaa tee. Kattausalustoja on myyty jo viime kesästä lähtien ja aina ne ovat kaikki. Nytkin joulun jälkeen oli enää kymmenkunta jäljellä. Kaikkiaan alustoja on taittu valmistaa jo 600 ja lisää on tehtävä ensi kesäksi. Lupauduin leikkaajaksi, sillä sitä voi tehdä kotityönä omaa tahtiin. Kökkiin en tahdo voida mennä, kun ovat sellaiseen aikaan, ettei niihin voi oikein osallistua. Välillä vähän askartelua. Leikkasin n. 8 cm pinon tänään odotellessani toista tyttöä lentopalloharkoista. Arvaatte varmaan, että on kortit aina kortilla. Saimme onneksi yhden 7 kilon paketillisen kortteja juuri joulun aikaan, joten taas mennään jonkin aikaa.

3 kommenttia:

  1. Kiva idea! Noitahan vois käyttää muussakin askartelussa...

    VastaaPoista
  2. Hieno kierrätysidea korteille!

    VastaaPoista
  3. Wau, mikä idea! Heti rupesivat minunkin aivoni askaroimaan, mihin kaikkeen kortteja voisi käyttää, kun viitsisi. Ja nyt selvisis sekin, missä ensi kesän herättäjäjuhlat ovat. Viimevuonnahan ne olivat Oulussa ja mekin saatiin kaukana asuvia sukulaisia vierailulle niiden avulla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.