lauantai 14. tammikuuta 2012

Lumituiskun keskellä

Ulkona käy melkoinen puhuri. Meillä tuulee jo toista päivää ja lumitöistä ei ole apua. Ensin alkuviikon satoi lunta niin, että illat pakkasivat kulua lumikolan jatkeena. Eipä käsitöistä tullut mitään, kun töiden jälkeen kuskaili normaalit kuljetukset lapsia harrastuksiin ja sen jälkeen kolasi pihan. Veljeni kävi onneksi välillä vähän traktorilla lykkimässä pahimpia kinoksia. Piha rupesi näyttäämään jo kauniilta. Sitten toissa yönä alkoi melkoinen ujellus ja lunta on lentänyt vaakatasossa. Katosi kauniisti tehdyt lumityöt. Ei sitä lunta ole tainnut lisää tulla, mutta tuuli on kuljettanut sitä paikasta toiseen. Eilinen keli oli kyllä kamala ja jouduin vielä ajelemaan lähikaupunkiin optikolle. Kun tuli tietty ikä täyteen tuossa viikko sitten, niin pitää poliisille toimittaa lappu, että näkee vielä. Olimme molemmat, mieheni ja minä siellä optikolla, perättäiset ajat. Kyllä minun laseilla vielä näkee, sen mitä poliisi halusi, mutta vähän korjattiin miinuksia, joten jouduin valitsemaan uudet kehykset. Vaikeaa hommaa, kun ei näe. Miehelläni oli erinomainen näkö ilman lasejakin. Kaupungin kadut olivat melko tyhjät eilen, vaikka olikin perjantai, ei paljon muita ollut liikkeellä. Keli oli niin kamala.Eilen illalla, selvittyäni hengissä kotiin, leikkelin kolmannen rasiallisen näitä kortteja. Ennemmin olen vienyt jo kaksi vastaavaa nippua. Tämän rasian kohdalla hoksasin jo laittaa tuollaiset välilehdet erottelemaan eri aihepiirejä toisistaan. Alustojen kokoajilla on helpompi löytää oikeaa kuvaa kulloisenkin alustan aihepiiriin sopivaksi. Yllättävän koukuttavaa hommaa muuten tuo korttien silppuaminen.
On sitä jotain valmistunut käsityörintamallakin. Viime viikonloppuna löytämästäni kirpparisaaliista on kehkeytynyt jälleen oiva sytomyssy. Kolme pientä kerää sain uppoamaan tuohon lankoja ja vanhasta varastosta vielä tuo reuna, ettei tule aivan sen värisiä myssyjä pelkästään. Lankaa tähän myssyyn meni 58 g. Kyllä näitä valmistuu, kun on aina yksi tekeillä ja vähän ehtii joka välissä tehdä.

3 kommenttia:

  1. Kaunis myssy jälleen. Tykkään noista rinkuloista, kun menevät värit niissä "päinvastoin" (siis pohjaan nähden).

    VastaaPoista
  2. Kauniita myssyjä olet tehnyt! Tuo kattausalusta idea on huippu:D

    VastaaPoista
  3. Olipa tänne tullut kaikkea kaunista joulun jälkeen. Selasin takaperin sinne mihin olin edellisellä kerralla kommentoinut. Kauniita nuo sun sytomyssyt. Minulla ei tuo virkkaus oikein onnistu, nyt varsinkaan kun on oikea käsi ollut kipeä kohta kolme viikkoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.