torstai 19. tammikuuta 2012

Kaksi eri Ansaa

Ansa on edistynyt. Kulmastakin selvisin, kun aikani pähkäilin. Mutta aikani kuviota katseltua ja itseäni seurattua tajusin, ettei minun Ansaani tule samanlaista palmikkokuviota kuin mitä kirjan mallissa on. Olen taatusti huolellisesti seurannut jokaisen palmikkokierron kirjan kaaviosta, tarkistanut vielä, että kiertyy oikein jokainen, mutta kirjan kaavion mukaan jää yksi pienempi sivulenkki noiden kahden pidemmän kuvassa olevan välistä pois. Minulla on kirjan ensimmäinen painos käytössä. En tiedä, onko asiaa korjattu toiseen painokseen.
Tästä kuvasta huomaa, että tuossa laidassa on pitkä lenkki ja sen perään kaksi lyhyempää lenkkiä. Ja toisella puolella peilikuvana. Piirretyn kaavion mukaan tulee kuitenkin pitkä lenkki ja vain yksi lyhyt lenkki. Mutta en pura, on vain hieman erilainen tämä minun Ansani. Helma on tulossa, joten niin loppusuoralla ollaan. Tarkistin vielä moneen kertaan, että teen ihan kaavion mukaan ja jokainen kutomani palmikkokerta on samanlainen. Ei aina voi onnistua... Olisi kyllä ollut näyttävämpi tämä punaisen Ansan palmikko kuin tuo minun.

11 kommenttia:

 1. Kaunis on tuo sinunkin palmikkokuviosi ja valkoinen on niin ihana väri!

  Vaatii tosiaan keskittymistä tuollaisen palmikkokuvion tekeminen. Minulla on samantyylinen kuvio tekeillä olevassa tuubihuivissa. Millään en muista kuviota ulkoa, vaikka kertaustakin on tullut,kun piti niin monta kerta aloittaa...

  Saati sinulla, kun kaavio on virheellinen :(

  Muuten,posti toi tänään adlibriksestä tilaamani Mari Muinosen ja Suvi Simolan kirjan "kaikki lähti lapasesta". Kivoja palmikoita ja kiemuroita löytyy siitäkin ;)

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava palmikkoyksityiskohta! Tuo on kyllä niin kaunis, että ei voi kuin äimistellä!

  VastaaPoista
 3. Mielestäni sinun tekemä on joka tapauksessa kaunis, valkoinen väri on niin juhlava tuohon monimutkaiseen malliin.

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä! Kaunis se on silti! :)

  VastaaPoista
 5. Upea tuo ansa on kaikkine "vikoinensa" :)

  VastaaPoista
 6. Aika jännä juttu tuo palmikkokaavio... Kaunis on Ansasi joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 7. Voi harmi, kurjia tuollaiset virheelliset kaaviot. Mutta Ansasta on joka tapauksessa tulossa upea, eikä sen palmikko näytä mitenkään virheelliseltä vaan erittäin näyttävältä ja siltä kuin se olisi juuri noin suunniteltu.

  VastaaPoista
 8. Se on kuule oikein hieno noin, älä turhia murehdi - oikea Lumikin viitta!! :o)

  VastaaPoista
 9. Kuvio on todella kaunis.. tykkään <3

  VastaaPoista
 10. Nämä upeat ja siististi neulotut palmikot on aina niin upeet...mä tykkään kyllä itekin tehdä, vaikka vähän kömpelöä syntyy.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.