tiistai 3. tammikuuta 2012

Rouva on kolmannella varasijalla

Minulla on vain semmoinen ihan pieni käsityökirjasto omistuksessa. Muutamia valittuja kirjoja ja käsityölehtiäkään en enää tilaa. Netti on vienyt mennen tullen voiton lehdistä. Lehdet jäävät vanhanaikaiseksi, muoti muuttuu. Ja se määrä ihania ohjeita, mitä netissä on - ilmaiseksi - on aivan uskomaton runsaudensarvi. Lisäksi kirjastosta saa lainaan silloin, kun tarviin jotain kirjaa, vaikka joskus joutuu hieman odottamaan. Mutta joskus sorrun ostamaan itselleni sellaiset kirjat, joita usein lainaan ja tuntuu, että kirja on tarpeeksi hyvä. Jo joulun alla meinasin ostaa nämä kaksi kirjaa, mutta maltoin mieleni, sillä kummankin kirjan hinta laski vielä ja nyt välipäivinä klikkailin kirjat ostoskoriin. Eilen ne sitten sai hakea postista ja vein muuten tuon sukkakirjan kirjaston kappaleen pois lainasta.
Sukkakirja minulla on ollut lainassa kirjastosta jo muutaman kerran niin pitkään, kun olen kehdannut pitää. Tämä toinen taas tuli valituksi seikkaperäisen opastuksen vuoksi.

Yritin ilmoittautua tänään Kansalaisopiston järjestämälle helmikurssille naapuripaikkakunnalle. Yhteinen opisto, mutta meillä ei tuota kurssia ole, joten olisi ajeltava naapuriin. Iltakurssi oli täynnä, koska päiväkurssille ilmoittautuneet olivat ilmoittautuneet myös iltakurssille, mikä suinkaan ei ollut tarkoitus. Käydä sama kurssi kahteen kertaan. Pääsin iltakurssin kolmannelle varasijalle. Päiväkurssille olisi ollut tilaa, mutta milläs säännöllisessä päivätyössä käyvä päivisin kurssilla kävisi, kun pitää sorvin äärellä olla.

Eiliseen neuleeseen. Edistyy hissukseen ja katsotaan, mitä tulee. Arvauksia voi jättää.

6 kommenttia:

 1. Tuo kaksi sukkaa kerralla kirja on minuakin välillä houkutellut. Vielä en ole ostanut.

  Kiva olisi jos pääsisit helmikurssille, täällä ainakin innolla seuraisin sen kurssin aikaansaannoksia :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen lopettanut käsityölehtien tilaamisen, kun kuitenkin netistä löytyy niin paljon ohjeita. Nyt on vain ikävää, ettei tule postia...

  VastaaPoista
 3. Komeaa paikkoa sinulla ainakin näkyy syntyvän!
  Itsellä on myös ollut nuo kirjat kirjastosta. Sukkien neulonta vain taas jotenkin tökkii, joten palautin selailun jälkeen pois.
  houkuttelevia malleja kylläkin olisi ollut.
  Kyllä tuo helmikurssi olis varmaan mielenkiintoinen. Täällä järjestetään jonkin sortin korukurssi, mutta ei jaksa työpäivän jälkeen ajatella sellaiseen menoa. Haluaa olla vain kotona ja nyhrätä jotakin.

  VastaaPoista
 4. Minullekaan ei enää tule yhtään käsityölehteä. Kuten Neili sanoi, on vähän tylsää ettei tule "kivaa postia" niin usein - mutta ei sitten tule niin paljoa "tylsää postiakaan" (siis laskuja!).

  Kirjastosta minäkin aina yritän saada käsityökirjoja lainaan ennen ostoa. Ainahan se ei onnistu, mutta usein kuitenkin. Oikeastaan vasta hetken kirjaa käytettyään tietää, haluaako sen omaksi.

  Pidän peukkuja että pääset kurssille!

  VastaaPoista
 5. Mulla on aivan sama juttu, käsityölehtiä tai -kirjoja ei tule ostettua oikeastaan koskaan. Taitaa käsityökaapin kätköissä olla pari käsikirjaa, jossa on lähinnä mallineuleita ja virkkauspaloja, mutta ei varsinaisia ohjeita mihinkään kokonaiseen. Selailin minäkin kirjakaupassa juuri näitä kahta sukkakirjaa, mutta päätin edelleen olla tarvitsematta niitä(kään) :-D.

  VastaaPoista
 6. Minulla on tuo Suloisimmat sukat tarpeettomana, jos joku on kiinnostunut ostamaan...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.