tiistai 28. helmikuuta 2012

Novitalaisia varastossani

Lomapäivinä on aikaa tehdä kaikkea, mm. siivota lankavarastoa, kurkatkaapa tuosta ylhäältä. Siellä on muutakin. Kuvasinkin osan lankavarastostani päivittääkseni itselleni, mitä minulla oikein on. Ja perustellakseni itselleni, miksi ei pidä ostaa lisää lankaa. Varoitan kuitenkin, että aloitin siivouksen Novitalaisista varastoissani. Joten jos olet kovin allerginen, jätä lukeminen tähän.
Ensin yhteiskuvaan pääsivät ihan tavalliset Nallet. Näissä on onneksi vielä jäljellä sitä vanhaa, hyvää Nallea. Joitakin värejä jopa useampi kerä samaa erää. Tästä kuvasta löytyy toinen niistä vihreistä keristä, jonka löydin varastoistani. Nallet ovat melko lailla hallinnassa, sanoisin. Vasemman alakulman kirjavaa Nallea pyörähti kaksi kerää tuolin alle piiloon yleisessä kuvaushässäkässä, joten ne on liitetty alla olevaan kuvaan. Kuvaamisen jälkeen löytyi vielä yksi kerä valkoista Nallea.
Kaverikuvaan pääsivät vielä kaikki erikoiset Nallet sekä kaksi kirjavaa, jotka uupuvat yläkuvasta. Toki näiden lisäksi löytyy jonkin verran sellaisia pieniä keränloppuja. Mutta jos en jaksaisi niitä nyt laskea miksikään.
Ilona, hmm.. Mitähän tästä tekisi. Kerä kutakin väriä, joten pitää käyttää useampaa samassa työssä. Kuvassa muuten se toinen löytynyt vihreä kerä. Vihreä ei taida olla perheemme väri laisinkaan.
Novitan Teddyä. Väri hieman vaaleampi kuin kuvassa. Tälle ei ole suunnitelmaa. Lisäksi kaksi kerää on eri värjäyserää, kuin kolme muuta. Ideoita?
Hupsista, mitäs yhdestä pussista löytyikään. Varpu. Tämä oli paikkaostos kerran eräästä alekorista, kun piti etsiä vähänkään punertavaa lankaa. Onhan tässä aavistus. Ehkäpä joksikin huiviksi vielä isona päätyy.
Koko 7-veljes varastoni yhteiskuvassa. Ei ole suuren suuri. Vähiin käy ennen kuin loppuu. Näiden lisäksi löytyy hieman pieniä keriä raitalangaksi tai sitten pätkälankasukkien väriraidoiksi.
Ja sitten Purot. Ei paha!

Tunnustan, ei tässä ole kaikki kaapeissani olevat Novitalaiset. Vielä puuttuu Floricat ja Woolit sekä virkkauslangat. Puuvillalangat olenkin lisännyt tuonne varastolankoihini jo aiemmin. Siivosin sitäkin puolta tässä samalla. Sieltä on niin ihanan helppo katsoa lankoja seuraaviin töihinsä. Ja ehkä kenties jostain pöllähtää vielä joku pussukka täynnä jotain kyseisen lankaliikkeen merkkiä. Katsotaan, kun varastotilanne tästä vielä selviää.

14 kommenttia:

 1. Voi että miten ihana varasto! Minulla vaivaiset 8 kerää seiskaveikkaa kotona.
  Noista on ilo valita sopivia kun jotain alkaa tekemään!

  VastaaPoista
 2. On sulla aika paljon lankoja :) Mä en edes uskalla kuvata omiani...

  VastaaPoista
 3. Ja tämä ei ole koko totuus. Tuolla lankavarastosivulla oli jo osa kuvattunakin, sitten on vielä osa kuvaamatta ja joukko keriä, joita ei kuvatakkaan. Mutta itselle muistiin tuonne varaston puolelle, mitä sitä on jo.

  VastaaPoista
 4. Noista riittää neulottavaa "hetkeks". Mulla on novitaa suurin osa varastoistani, vaikken yhtään tiiä paljonko lankoja on kilogrammoina. Oon aika kyllästyny novitan laatuun, mutta yritän kuitenki tikutella varastoni pois. Onhan novitalla ihan huviäki lankoja, mutta ainaki 7veikan ja nallen laatu on huonontunu todella paljon.

  VastaaPoista
 5. no siinä on nalle poikinensa, ja oikein vuosikertaa :D novitalaisia taitaa löytyä itse kunkin kaapeista runsaasti :D

  VastaaPoista
 6. Hieno inventaario - eikä novitalaisia kannata harmitella, etenkin se vanha hyvä Nalle on ihan asiallista lankaa. Teddystä saa ihan hauskoja karvalapasia, kun neuloo ensin varrensuuresorit jollain muulla (minä olen neulonut esim. Woolista, vähentänyt toki silmukoita reilusti Teddyyn siirtyessä). Kelpaa ainakin hyväntekeväisyyskohteisiin!

  VastaaPoista
 7. Vautsi vau! Nuo vanhat nallet on tosi hyviä lankoja. Minulla on villatakki kudottu tuosta varmaan kymmenen vuotta sitten ja se on vieläkin ihan hyvä, ei nukan nukkaa. lanka tuntuukin erilaiselta, jollakin tavlla villaisemmalta, ehkäpä vähän karheammaltakin kuin nykyään mutta on tosi hyvää. Minä en tiedä uskaltaisinkon ryhtyä tuohon todelliseen lankavaraston siivoamiseen. Kauhistuisin varmaan niistä keristä, jollakin tavlla nyt ne ovat turvallisen hajasijoitettuna...

  VastaaPoista
 8. Komiat lankavarastot! Täältäkin kyllä löytyy noita lankoja, mutta luulen ettei ihan noin paljon. Tai no joo, en muuten ajattele edes asiaa:)

  VastaaPoista
 9. Yhdyn muiden mielipiteeseen siitä, että vanha Nallehan on tosi hyvää lankaa! Jotenkin tuohon Novitaan suhtautuu vähän tunteella, kun jo isoäiti neuloi Novitan (vai olikohan se silloin Helsingin Villakehräämö?) langoista, lähinnä Nallesta ja Floricasta (jossa oli vielä 80-luvulla aivan mahtava värikartta!). Harmittaa, että tuollainen edes jollain tavalla suomalainen langanvalmistaja on mennyt niin paljon alas :( Ei ollenkaan samalla lailla tuntuisi, jos kyse olisi jonkun ei-tutun firman langoista.

  Summa summarum: haluaisin kovasti ostaa Novitaa, ja välillä toki ostankin, mutta monta kertaa olen joutunut pettymään laatuun ja siksi yritän välttää lisäostoksia.

  VastaaPoista
 10. Niinpä. Vanha Novita on mahtavaa lankaa. Onneksi sitä on vielä varastoissani. Uutta en enää osta - valitettavasti on sanottava niin. Kaikki eri käsittelyt (aloe vera) sun muut tekevät langan helposti nukkaantuvaksi ja heikkolaatuiseksi. Lisäksi ei kaikki pysty sitä enää käyttämäänkään. Harmi. Toista oli ennen, silloin kuin maine hyvälle sukkalangalle luotiin.

  VastaaPoista
 11. Ihania lankoja ! Milloinhan minä uskaltaisin omani laskea... Ainakaan mies ei saa silloin olla paikalla, saisi varmaankin hepulin niiden suuresta määrästä - luultavasti saan sellaisen itsekin ;) t. Eija

  VastaaPoista
 12. Minäkin olen omia lankojani laskenut, mutta tuo kuvaaminenhan on vielä parempi juttu. Teddystä olen joskus vuosia sitten tehnyt lapaset ja edelleen ovat mainiot käytössä. Lanka on sen verran paksua ja kun olen aika pienillä puikoilla tehnyt, niin neulos on jämäkkää eikä lapasista tuule läpi. Varpuakin löytyy kai jopa pari isoa kerää, jossain mielenhäiriössä olen sen ostanut. Enkä yhtään tiedä mitä siitä tekisin.. Aivan tosi ihanat palmikkosukat myös sinulla tuolla aiemmassa postauksessa!

  VastaaPoista
 13. Hei loistavaa! Itse kävin juuri lankavarastoani läpi kun en halunnut ostaa lankaa enkä tiennyt mitä tehdä nin koitin inspiroitua lankojen tuijottelusta. Löysinkin sitten saman sävyisen Varvun ja aloin tekemään siitä kaulahuivia, taitaa kyllä jäädä ylikin aika paljon. Jäin silloin miettimään että kuinkakohan monella on vielä Varpua kun muistan sen ostaneeni joskus alekorista noin viitisen vuotta sitten suurinpiirtein. Nyt ainakin tiedän että sulla on vielä varpua :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.