torstai 2. helmikuuta 2012

Uusia aloituksia

Kohta tämä alkaa olla huolestuttavaa. Nyt jo kolme työtä kesken ja käsityöpöytäni näyttää tältä. Minulla, joka yleensä teen aina yhtä työtä kerrallaan. Mutta tässä on vähän sellaisia vaiheita, että pakosta on pitänyt jättää työ odottamaan. Ja tilalle on tullut aloitettua toinen. Viime aikoina on ollut töissä semmoista vauhtia, että illalla ei ole paljon jaksanut tehdä. Käsityöt ovat mainio keino vähentää työn tuomaa stressiä.

Kynsikkäät jäivät tuohon pisteeseen odottamaan poikaa lomille. Tänään sitten kokeiltiin ja ne olivat juuri passelit käteen. Joten saan jatkaa sormien osalta. Ja nyt tiedän jopa, miten pitkät sormiosista haluttiin. Hänellä on vielä pitkät sormet, että tässäpä urakkaa viikonlopulle niin kauan kuin mittakädet on kotona.

Koska kynsikkäät piti jättää kesken, otin puikoille ensimmäisen Annikseni. Malli on ollut kauan tehtävien töiden listalla odottamassa ja vihdoin sen vuoro tuli. Olen vain ihaillut muiden tekemiä. Lankana tuollainen pätkävärjätty, jossa tietty oli heti solmu, eikä värjäys lähtenyt oikeasta kohtaa jatkumaan. Mutta olkoot, jos häiritsee, voin aina laittaa sen vaikka arpavoittoihin. Näkee sitten valmiina, häiritseekö se vai ei. Olisipa kunnon lanka, jossa ei moista ongelmaa ole. Mitä laatulankaa suosittelisit?

Ja kolmantena sytomyssy, joka jäi kesken viime sunnuntain linja-automatkalla. Mutta sytomyssyjähän pitää aina olla tulollaan.

Pakkasta on piisannut. Tänäkin aamuna -26 ja eikä ilta ole juuri lämpöisempi. Kunnon talvea pitelee.

8 kommenttia:

 1. Hyvät on aloitukset ja niitä kannattaa ollakin että on sitten mistä jatkaa. Inspiraation iskiessä minäkin aloittelen jos jonkinmoista ja sittenhän ne joskus aikanaan valmistuukin. Ainakin useimmat. Annis on munkin ihailulistalla. Odotan innolla millainen kaunotar sinulla valmistuu. Työn iloa!

  VastaaPoista
 2. Hyvässä vaiheessa ovat :) Eikä noita nyt vielä ihan mahdottoman montaa onneksi ole.

  Jos itselleni teen yksivärisen Anniksen, lanka on Vuorelman Satakieli. Vironvillaa varmaan liukuvärjättyyn, mutta sen on oltava pehmoista, ettei raavi. Ja siitä suomennoksen mallihuivista kerin välistä pois vaaleaa, kun haluttiin tumma sileä osa.

  Työn iloa!Just hyvää pakkastekemistä :)

  VastaaPoista
 3. Onpa niin houkuttelevan näköisiä keskeneräisyyksiä, että taitaa olla vaikea päättää mitä jatkaa ensimmäisenä. :) Annis on minulla edelleenkin tehtävien listalla, mutta vielä se joskus...

  VastaaPoista
 4. Hei!Teillä kun on ahkerasti tehty noita tuubihuiveja,niin antaisitko vinkkejä ihan lankojen nimistä,mistä niitä kannattaisi tehdä?Ja muutkin tuubihuiveja tehneet lukijat.En haluaisi tehdä turhaa työtä,niin että sitten osoittautuisikin huivi raapivaksi ja kutittavaksi.t.nenna

  VastaaPoista
 5. Nenna. Noissa mun huiveissa on mainittu mistä langasta ne on tehty. Monet on Alpaca Reale langasta, alpakkaa ja villaa, pehmoisia ei kutita. Myös tuo Rustika on pehmeä.

  VastaaPoista
 6. Näyttää hienoilta kekeneräisiltä! Täällä on myös noita ufoja muutamia. Nyt harmitta etten tehnyt heti alkutalvesta keskeneräistä villapaitaa valmiiksi, nyt olis tarvetta.Parin viikon päästä talviloma, josko sitten:D

  VastaaPoista
 7. Kylläpä kutkuttaa tuo Annisin aloitus, väri on kaunis ja itsellä se on myös vielä tekemättä. Joten kiva on seurailla muiden Anniksia ja kerätä niistä kokemuksia varastoon. Aivan upea myös tuolla aiemmin se valkoinen viitta, kelttipalmikot ovat vienet minutkin mennessään ainakin mallienkatselutasolla..

  VastaaPoista
 8. Kiitos vastauksestasi Kardemumma!enpäs ollut hoksannut mennä arkistossasi tarpeeksi taaksepäin.t.nenna

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.