perjantai 10. helmikuuta 2012

Pienelle nuppuselle

Pienenpienet jalanpohjat, äidin kämmeneen mahtuvat. Hellään huomaan, turvaan pakkaselta. Varpaat suloisessa kippurassa, niin täydellisinä. Hellyttäviä poimuja täynnä. Kädet samaa kokoa. Herttaiset pienet nyrkit supussa kuin ruusunnuppu, odottamassa kukkaan puhkeamista.
Tein jälleen pienet sukat ja tumput paikkakuntamme vastasyntyneelle. Näitähän olemme kutoneet täällä porukalla kaikille uusille pikkuisille annetavaksi jo useamman vuoden. Nämä viedään lahjaksi, kun neuvolasta mennään uutta vauvaa katsomaan ensimmäistä kertaa. Settiin kuuluu myös peukalottomat tumput. Näitä pieniä on niin mukava tehdä. Valmistuvat nopeasti ja jotenkin niissä on aivan suloinen ajatus jo tehdessä. Uudelle tulokkaalle kun toivoo aina kaikkea hyvää.
Tässä tämä koko setti. Minulla on lankaa toiseenkin valkoiseen settiin odottamassa kudontapöydälläni. Katsotaan, pääseekö se seuraavaksi puikoille vai onko ensin jonkun muun työn vuoro.

Malli: Kardemumman oma.
Lanka: SandnesGarn Lanett, 37 g.
Puikot: KnitPron 2,5 sormikaspuikot.

9 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tapa muistaa vastasyntyneita, oikein lammittaa mieltani <3

  VastaaPoista
 2. Junasukka on aina yhtä hellyttävä malli :).

  VastaaPoista
 3. ps. tai siis tuo oikean ja nurjan vaihtelu :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on suloiset ja ihan tapaa muistaa pientä elämän alkua♥

  VastaaPoista
 5. Ovatpa suloiset ja ihanat. Lämmittävät varmasti vastasyntynyttä ja samalla vanhempien sydäntä.

  VastaaPoista
 6. Voi että sä saat sukkapostauksistakin ihan taidetta! Edellinenki oli niin kiva.
  Kehuit mun puikkoja, siinä laukussa on siis vaan osa mun puikoista! kaikkia en ottanut tänne mukaan, valikoidusti mahdollisesti tarvittavat otin. Puikkoja pitää olla joka lähtöön;) ja sukkiksia mulla on kahdet/koko, ei lopu kesken jos on toisessa työssä, ja vielä on kahdet mittaisetkin - 15 ja 20 cm.

  VastaaPoista
 7. Onpa kiva tapa huomioida vastasyntyneet. Ja aivan ihanat junasukat. Niitä on mukava neuloa, itsekin olen muutamat ehtinyt kutoa.

  VastaaPoista
 8. Huom! Malli ei ole junasukka, vaikka rynkyistä se ehkä mieleen tuleekin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.