tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pienet pallerot

Kudon aina kaikki langat mahdollisimman tyynni. Muutamia vuosia sitten tein aika paljon vauvaneuleita. Aina värierästä jäi sitten jonkin verran lankaa jäljelle. Millään en malttanut heittää näitä pois. Pääasiassa ovat Bambinoa tai Lanettia. Keräsin näitä keriä yhteen pieneen pussiin ja talletin pussin. Olen jo pitkään suunnitellut näistä jotain. Mielessä vilahti ajatus, että näistä voisi saada vaikka nukenvaatteita, sillä mitään kovin suurta ei saa aikaan. Kaikki eri sävyisiä. Sitten näin jutun Jorvin sairaalassa tarvittavista vauvojen pipoista. Tiesin heti, mitä näistä tulee.
Pistin langan puikoille ja kokeilemaan. Niin kehittyi oma malli, joka sopii vastasyntyneelle. Raitoja on tehty sen mukaan, miten kutakin lankaa on. Vaihdettu kesken kerroksen, se ei näissä haittaa. Tuovat vain elävyyttä. Langat menevät viimeistä senttiä myöden jättäen vain päättelyssä jääneet langanpätkät hukkamateriaaliksi. Näihin pipoihin upposi tummempaan 18 g ja vaaleampaan 19 g pieniä lankapalleroita. Pipot valmistuu nopsaan ja saan keräpalleroni käytettyä hyväksi jopa niin, että kohta ne on kaikki kudottuna. Kuten ylemmästä kuvasta näkee, seuraavakin on jo puikoilla.

Minulla on vielä toinen laatikko ohuiden sukkalankojen keräpalleroita odottamassa. Niistä osa käy, eivät ole liian kutittavia, mutta kaikista ei voi tehdä. Edessä on siis ilmeinen pula vauvanlankakeräpalleroista.

7 kommenttia:

 1. Huomenta ! Mistä näitä valmiita töitä oikein tulee...? Ihania sukkia, sytomyssyjä, vauvanpipoja... Olet kyllä aivan uskomattoman taitava ja ennenkaikkea nopea. t. Eija

  VastaaPoista
 2. Suloisia pipoja, paljonko sinulla on silmukoita noissa. Mietin että voisi tehdä muutaman pipon, mutta ei ole sopivaa lankaa.

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka suloisia! Vauvat saavat ihania pehmoisia pipoja :)

  VastaaPoista
 4. Sitä tuntee ihan mieletöntä tyydytystä, kun langat saa neulottia ihan viimeistä pätkää myöhen. Ja näistä tietty ihan tuplasti, kun menevät hyväntekeväisyyteen! :o)

  VastaaPoista
 5. Minä olen taas ihan samoissa puuhissa kuin sinäkin, vastasyntyneitten pipoja neulomassa :-D. On todellakin ihan parasta saada langanloppuja pois ja nämä pikkupipot ne vasta nopsaan syntyvätkin!

  VastaaPoista
 6. Haa, kiitos vinkistä. Mulla on samaisia palleroita kaapin perällä ja aattelin neuloa myös myssyjä jorviin. eLi saanpahan ne nyt käyttöön.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.