maanantai 5. maaliskuuta 2012

Neulemuistiinpanoja

Parissakin blogissa on ollut tarinaa neulemuistiinpanoista. Minulla on nämä kolme vihkoa, uusin tuo päällimmäinen. Teen joskus kutoessa merkintöjä paperilappuselle, jotka työn jälkeen joko menevät suoraan roskiin tai jos työ oli sellainen, että se tehdään muulloinkin, siirrän lapuilta tiedot näihin vihkoihin. Alemmat vihot ovat ajalta ennen blogia. Päällimmäinen on uusin. Nyt monet tarvittavat detaljit löytyy blogistani tai Ravelrysta. Mutta monia uusia ideoita talletan nykyisin vihkooni tai tietokoneellani on tekstinkäsittelyssä leikkaa liimaa tyyliin koottuja asiakirjoja, joista löytyy vastaavia ideoita. Ja ihan pikkutöistä en edes tarvii muistiinpanoja. Teen parin lapasille tai sukille niin pian perään, ettei niistä tarvii olla mitään paperilla. Itse asiassa olen aika huono tekemään mitään muistiinpanoja.
Nämä kaksi vihkoa pitävät sisällään aikakauden, jolloin haaveilin omasta neuleblogista. Vihot sisältävät tietoja neuleista printattujen mustavalkoisten kuvien ja lankavyötteiden myötä. Monesti on ollut tärkeääkin tietoa, jota on etsitty myöhemmin tehtäviin samantyyppisiin töihin. Tai mistä langat on ostettu ja mihin hintaan.
Tarkkaa kirjanpitoakin on tehty. Tässä näyte vuodelta 2005. Mitä on valmistunu ja milloin. Paljonko lankaa meni ja mitä lankaa. Vihosta löytyi kuukausittain yhteenlasketut langanmenekit, koko vuosi.. jne. Nämä tämmöiset taitavat olla minulle ihan ominaista.
Nykyisestä vihostani löytyy lähinnä "puhtaaksikirjoitettuja" merkintöjä eri ohjeista, vinkkejä, ideoita. Lehdistä napattuja kuvia joistain kirjoneulemalleista tyyliin laske kuvasta silmukat. Sivuille on myös liimattuna muilta saatuja ohjeita, kuten tuossa kuvan oikeassa laidassa näkyy. Hyödyllisiä vihkoja ja ohjeita myös tietokoneella.

9 kommenttia:

 1. Oi, ihailen muistiinpanojasi :)

  VastaaPoista
 2. Oh, tuollainen järjestelmällisyys viehättää minua kovasti. Oikeastaan ihmettelen, miksi minulla juuri neulemuistiinpanot ovat niin epämääräisiä, kun yleensä rakastan kaikenlaisia arkistointijärjestelmiä, aakkosjärjestystä, kokojärjestystä, värijärjestystä... Ilmeisesti juuri neuloessa tekemisen pakko ylittää arkistonhoitajaominaisuuteni ;-).

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva lukea ja nähdä kuvat! Näyttää niin hurjan siistiltä tuo viimeinen muistikirja. Kadehdittavaa! :D

  VastaaPoista
 4. Oih ja voih! Tuohon minä en ole vielä koskaan vielä päässyt, vaikka jo ammattinikin pauolesta vois kuvitella, että olisin jätrjestelmällinen. Arvostan kyllä tuollaista piirrettä sinussa tosi tosi paljon!

  VastaaPoista
 5. Kadehdittavan järjestelmällistä ! Minä olen joskus laittanut asioita ylös paperilapuille, joista en jälkikäteen edes itse ymmärrä mitä tarkoittavat, hih ;) t. Eija

  VastaaPoista
 6. Mulla on kanssa paljon vihkoja ja kirjoja, joihin olen merkkaillut tekemisiäni. Se vaan,e ttei niissä ole mitään järjestystä, sitten jos jotain lykkymäärää etsii johonkin, niin joutuu plaraamaan kaikki läpi. Kyllä on perikunnalla sitten joskus ihmettelemistä mun kirjoissani.

  VastaaPoista
 7. Tämä on loistava idea, jonka otan samantien käyttöön. Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Samaa mieltä muiden kanssa, loistava idea jonka taidan itsekin ottaa käyttöön :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.