keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Aika vähiin meni

Aika tyynni meni tällä kertaa tämä raitalankana ollut. Tämän verran jäi keristä jäljelle. Aiemmin tästä langasta on tehty nämä sukat. Jäljelle jääneet keränloput pääsi tällä kertaa loppukerien lopetustyöhön. Välillä tämä on aika haastaavaakin työtä, miten lanka riittää. Aika hyvin kuitenkin, melkein loppuun sain nämä kerät.
Tuolle langalle tuntuu olevan tyypillistä keriytyä kerälle sukkinakin. Mutta oikaisee lopulta itsensä kunnon venytykseen ja näyttäytyy kokonaan.
Muistaisinpa taas, että mustan kanssa on täysi työ tehdessä. Ehkei ikä tule yksin vaan silmissä se rupeaa tuntumaan. Keinovalolla mustan kutominen on yhtä tuskaa, meni lähes sormituntumalla. Mutta onneksi välissä oli aina vähän muutakin väriä, niin homma eteni. Tänään on ollut kyllä todellinen kevätpäivä. Räystäät ovat tiputtaneet vettä ja hanget ovat hohtaneet todella kirkkaan valkoisina. Aurinkolasit ovat olleet tarpeellinen varustus. Aurinkokin lämmitti ulkona istuskelijaa.

Lanka: Regia Jazz Color ja OnLinen musta, 69 g
Malli: oma perussukka
Puikot: nro 2,5 bambut

13 kommenttia:

 1. Muistan nuorena ihmetelleeni kun äiti valitti mustan kanssa työskentelyä ja sitä ettei ole tarpeeksi valoa...nyt kyllä ymmärrän. Se on hankalaa ja kiusallista. Mutta hyvin olet onnistunut, kiva väritys!

  VastaaPoista
 2. Tarkka tyttö, mutta onneksi lanka riitti! Mustan kanssa on kyllä vähän hankalaa, minullakin yksi musta huivin tekele odottaa valoisia kesäiltoja...

  VastaaPoista
 3. Musta ja pinkki on kyllä aina toimiva yhdistelmä. Pimeässä neulomisesta saa kyllä helpolla kaamean jysärin.

  VastaaPoista
 4. Tarkkaan on lanka käytetty ja ihanat sukat teit jälleen =D

  VastaaPoista
 5. Sama homaa on mullakin mustan kanssa. Aina kun tulee jotain tilausta, niin toivoo kovasti, että musta ei kuulu mukaan. Kauniit sukat jälleen kerran:)

  VastaaPoista
 6. Olen vain yhdet lapaset neulonut mustalla, mutta ne tein päivä aikaan. Lankaa olisi vielä jäljellä, vaan taitaa jäädä odottamaan parempia aikoja. Kauniit sukat taas kerran, kyllä kelpaa jalkaan laittaa :)

  VastaaPoista
 7. Haastavaa tosiaan on mustan langan kutominen, onneksi ei kovin usein tarvitse....
  Kauniit raitasukat kuitenkin teit taas :)

  Siitä amppelikurkusta: Ensimmäisen kerran amppelikurkku oli esillä Turun puutarhamessuilla 2 vuotta sitten, muistaakseni Huiskulan osastolla.
  Sinä keväänä työpaikalleni taimitarhjalle hankittiin jonkin verran siemeniä. Kurkut olivat tosi suosittuja heti alusta alkaen, kun niitä vähän mainostimme ensin.
  En tiedä onko niitä siemeniä missään vähittäismyynnissä, se on rekisteröity lajike ja siitä maksetaan lisenssimaksua, tai jotain sinnepäin.
  Kotioloissa kurkun kasvatus siemenestä olisikin aika haastavaa;
  Ainakin viime keväänä kurkuntaimet kasvoivat siellä tarhalla alkuun tosi hitaasti ja kurkkuhan on kovin kylmänarka, joten muutenkin parhaat kasvuolosuhteet ovat siellä taimitarhalla. Kesäkuun alussa kun ei enää ole vaaraa yöhalloista, sen voi tuoda kotikasvihuoneeseen kukkivana taimena.
  Tämä selvitys johtaa siis siihen, että siemeniä ei liene myynnissä, mutta taimia varmaan saa jo aika monesta taimimyymälästä.

  VastaaPoista
 8. Sinulle on tunnustus blogissamme. :)

  VastaaPoista
 9. kauniit sukat taas, kyllä kelpaa kenen jalkaa sitten lämmittävätkin!

  VastaaPoista
 10. Raitasukkien ystävä täällä myös. Kauniita raitoja näissä sekä alemmissa punaisissa sukissa. Mulla oottaa aika palijon jämäkeriä tuhottavaks raitasukkiin sitten joskus.
  Ite oon neulonu mustaa kunnon valoissa ja kohdentanu valoa neulomukseeni, siten se onnistuu ihan ok.

  VastaaPoista
 11. Musta ei kyllä todellakaan ole se hämärien talviaamujen työmatkabussityön väri, olen kans huomannut. Mutta sukat on ihanat, iiihanat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.