keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kevättä

Pieni pihakierros niiden muutaman kukkapenkin luona, jotka ovat lumen alta paljastuneet, tuotti yhden melkein kukkivan kasvin bongauksen. Krookukset ovat nostaneet päänsä ja availevat kohta nuppujaan. Näitä ei ainakaan myyrä ole varastoinut kellariinsa, vaan saan nauttia kukista. Yhtenä vuonna ihmettelin, mihin kaikki krookukseni olivat hävinneet. Lopulta kukkapenkin toisesta päästä nousi iso keko krookuksen kukkia. Myyrä oli ahkeroinut talven aikana ja varastoinut kaikki penkkini krookukset - mitä ei ollut jaksanut syödä - yhteen kasaan kukkapenkin toiseen päähän.
Toisella puolen taloa narsissit nostavat piikkejään. Kyllä se kevät vielä tulee... meillekkin. Tonttimme on pohjoisrinteessä ja lumet sulaa paljon myöhemmin kuin muilta. Rinne on kallioinen, joten syksyllä on pitkään lämmintä, syksyn kukkijat kukkii myöhään. Kalliot luovuttavat lämpöä pitkään. Keväällä on toisin päin.
Vielä ehtii siis tehdä käsitöitä, puutarhassa ei oikein voi vielä mitään, kun maa on jäässä. Palataanpa siis sisähommiin. Näihin kahteen myssyn upposi keräpalleroita kumpaakin 21 g eli yhteensä 42 g. Todella mukava pikkutyö, johon langat katoaa mukavasti.

4 kommenttia:

 1. Hyvällä mallilla näyttävät sipulikukat olevan!
  Vauvan pipoja on kiva neuloa kun ne valmistuvat niin nopeasti ja on mukava ajatella, että ne tuottavat iloa pienokaiselle ja hänen perheelleen.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia sinulle jälleen täällä; saat ne jotenkin niin houkuttelevan näköisiksikin :)

  Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Siis oikeastiko jo tuolla pihallakin alkaa tapahtua?? Meillä tuntuu vielä melkein joka penkki olevan lumen alla, paitsi aurinkoinen kivikko. Sieltä on jo maksikset ja patjarikot paljastuneet ja ilmeisesti ovat epämääräisestä talvesta selvinneet. Sipulipenkit ja muut hajanaiset paikat, joissa sipuleita on, ovat vielä piilossa ja ihan hiljaa. Antaa kevään rauhassa tulla.

  VastaaPoista
 4. Teillä on jo kevät pitkällä! Meillä on lunta vielä aimo kerros, vaikka Etelä-Suomessa asutaankin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.