maanantai 27. elokuuta 2012

Vuosien takaa

Yllättäen löysin cd:n joka sisälsi vanhoja kuvia käsitöistäni vuonna 2005. Luulin jo tuhonneeni kaikki ne, mutta enpäs ollutkaan. Silloin haaveilin käsityöblogista, mutta en sitä kuitenkaan saanut aikaiseksi kuin vasta vuosien jälkeen. Pieniä väläyksiä menneestä.
 Toiselle kaksosista olin tehnyt vironvillasta Fifi-huivin. Huivi on edellenkin tallella ja käyttökelpoinen.
Toinen tytöistä poseeraa sinisen huivin kanssa, joka oli hänelle. Tällä mallilla olen tehnyt useamman huivin itselle ja lahjaksi. Ensimmäisen silloin joskus aikaa sitten itselleni yläasteen aikoina, kun oli muotia käyttää suuria huiveja takin päällä.
Perhe on saanut kaikenlaista lämmikettä vuosien saatossa. Tässä miehelleni Opalin langasta ohuet sukat, jotka ovat edelleen käyttökelpoiset, todella hyvää lankaa. Kaksosille lapasia ja hanskoja, näkyypä nuoremmalla kaksosista minun tekemät sukatkin jalassa.
Sain aivan ihanaa lankaa Saksasta ja siitä tuli juuri ja juuri kaksi paria sukkia. Vain pieni keränen jäi jäljelle. Aika tarkkaan sain kudottua. Nämä olivat niitä ensimmäisiä kokemuksia muistakin kuin suomalaisista pätkäraidoitetuista.
Vuoden mittaan tulikin kudottua paljon. Muutamat sukat ja lapaset kaikkiaan. Ja näiden lisäksi paljon muutakin, isompaa ja pienempää. Oli kiva kattella noita vanhoja kuvia käsitöistään. Yllättäen on vain unohtanut hyvin monet tekemänsä, tulee ahaa -elämyksiä, että niin, tein tuonkin, kun kuvia katseli.

8 kommenttia:

 1. Onpa melkoinen määrä sukkia ja lapasia! Siinä ovat puikot viuhuneet ahkeraan.

  VastaaPoista
 2. Jo on sukkia ja lapasia, millä ajalla sä olet nämä saanut aikaiseksi. Taitavat olla ihan uusiakin kaikki kun tuollaiset pahvilaput pilkottavat välistä. Ei voi muuta kuin ihastella.

  VastaaPoista
 3. Onpas siinä melkoinen määrä valmistuneita. Ja mukava katsella noita värejä, joita ei välttämättä enää ole. t. Eija

  VastaaPoista
 4. Herrajjestas tuota alimmaista kuvaa! Oijoi.

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus!!

  Sinulla on puikot ja virkkuukoukku siuhkannut jo monia vuosia :)

  VastaaPoista
 6. Voe mahoton. Miten monta kiloa lieneekään lankaa uponnut noihin sukkiin ja lapasiin. Ei taida varpaita palella sinun lähipiirissäsi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.