keskiviikko 1. elokuuta 2012

Viisi Pauliinaa

Pientä välipalaa käsitöissä kaiken sukankutomisen jälkeen. Tein pienillä vaihtokaupoilla saadun lilan puuvillalangan kerät Pauliina -myssyiksi. Vaihdoin keväällä rentukantaimia tähän pussiin ajatuksella, että langoista tehtäisiin sytomyssyjä. Kaikkiaan niistä langoista tuli 15 myssyyn, viimeiseen tosin vain päälaki, mutta kuitenkin. Langat olivat jo kiertäneet useammalla omistajalla, sillä hän, jolta sain langat sytomyssyiksi, kertoi ostaneensa ne kirpparilta, aloittaneensa niistä puseroa tyttärelleen, mutta ei siitä valmista tullut. No, nyt ne kaikki on tehty myssyiksi ja pääsevät sitä kautta vielä hyvään käyttöön. Lankaa näihin viiteen Pauliinaan meni 187 g. Valmiita sytomyssyjä on nyt 160 tehty tässä osoitteessa.

Käsitöissä tuntuu ajatuksia olevan, mutta vielä ei ole päässyt puikoille. Ehkä lomapäivieni kunniaksi tulleet helteet ovat vähän hidastaneet villalangosita tekemistä. Eilen teimme järjestelytöitä kotona yhden huoneen kanssa. Vaihdeltiin huonekaluja ja hieman käyttötarkoitusta. Yllättävän paljon aikaa siihen saikin menemään, mutta nyt rupeaa näyttämään jo paremmalta. Oikeastaan, saman urakan voisi käydä joka huoneen kanssa, mutta jotenkin ei nyt kiinnosta.

9 kommenttia:

 1. Tuo Pauliina -myssy on muuten hyvä ohje, joita tein jonkun tuossa kevään korvalla, päätin silloin keväällä että teen sytomyssyjä ja niitä tuli 12 kpl muistaakseni ja luovutin ne eteenpäin. Ajatus tuli näiden blogien lukemisesta ja halu auttaa.

  VastaaPoista
 2. Ihanaiset Pauliinat, kauniit värit!

  VastaaPoista
 3. Kauniita myssyjä ja hyvään tarkoitukseen tehtyjä!

  VastaaPoista
 4. Kauniita ja hyvän värisiä!
  Ja mahtavia myös nuo tekemäsi sukat - lämmin ympyrä :)

  VastaaPoista
 5. Hurja vauhti sulla! Kauniit myssyt :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita myssyjä !

  Kiitos Paula kannustuksesta ja hyvistä neuvoista. Nyt alan olla jo melkein "sinut" blogini kanssa ja se on IHME :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.