torstai 2. elokuuta 2012

Maatuskat

Kirjoneule pujahti eilen puikoille, kun talossa oli yllättävän hiljaista. Olin vain keskimmäisen kanssa kaksistaan kotona ja meistä ei toisillemme suurta häiriötä ollut. Olin jokin aika sitten bongannut Ravelryssa paksummalle langalle suunnitellut lapasmallin ja päätin kokeilla sitä. 7-veljestä jäi vielä jonkin verran jäljelle hullutuksen jälkeen ja suunnitelmana on käyttää ne kaikki pois. Näihin sain uppoamaan puolitoista valkoista keränloppua sekä sinistä, kirjavaa, joka on sieltä 80-luvulta peräisin, jonkin verran. Nyt myydään Nostalgiana näitä kirjavia. Paksusta langasta tulee kirjoneule helposti jäykkää, jota hieman pelkäsinkin. Mutta kokeiluun.
Ohje oli muuten helppo, mutta kaaviot olisivat voineet olla toisin päin. Nyt kerroksen vaihtumiskohta oli keskellä kaavioita. Eli ensin kudoin vasemmanpuoleisesta kaaviosta ja sitten hyppäsin oikeanpuoleiseen, josta luin kerroksen lopun. Keskellä piti jälleen muistaa siirtää merkkiä. No, eihän se haitannut tuossa toistuvassa neuleessa, mutta kavennusten kohdalla piti muistaa. Jotenkin noissa kirjoneuleissa luen kaaviot aina oikealta vasemmalle eli siinä järjestyksessä kuin silmukat puikoilla tulee tehtyä. Peilikuvana aloitan sitten toisesta reunasta kaaviota. Näissä ei tarvinnut neuloa kuin peukalon kohta eri paikkaan, kuvio on keskeltä peilautuva. Virhe on korjattavissa siten, että vaihtaa aloitussilmukoiden määrää puikoilla, joten ensin tuleekin neulottavaksi kuvio ja sitten vasta tuo kämmenpuoli. Tai leikkaa ja liimaa kaaviot toisin päin.
Malli: Maatuskat by Niina Mannberg, (Ravelry)
Lanka: 7-veljestä jämiä, 87 g.
Puikot: nro 3,5 bambut.

Nopeasti neulottavat, paksusta langasta kun ovat, kirjoneulelapaset. Helppo kuvio seurattavana. Omalle käsialalleni melko kapea malli. Menee tyttären siroon ja hoikkaan käteen, mutta omaani  nro 8-8½ käteen vähän turhan justit, ehkä suuremmat puikot auttaisivat leventämään tarpeeksi tai pari silmukkaa lisää. Pituus oli kuitenkin ihan sopiva.

Syksy tekee ovelasti tuloaan. Peittokurjenpolven lehdet ovat jo saamassa ruskan värejä ja viljapellot tuleentumassa. Jälleen yksi kesä kääntymässä syksyyn.

24 kommenttia:

 1. Kauniit ja kiva väritys. Nämä värit olis cittarissa tarjouksessa...

  VastaaPoista
 2. Ihanat lapaset. Täytynee laittaa tehtävien listalle. Tuota kirjavaa Novitan lankaa olen kaipaillut ja vihdoin se tulee uudestaan. Täytyy nyt ostaa hieman varastoonkin, jotta saa tehdä siitä neuleita säästelemättä. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa vekkulit, tahtoo heti samanlaiset! joten eikun syksyn työlistalle.

  VastaaPoista
 4. Kauniit maatuskat, voi kunpa minäkin osaisin tehdä kirjoneuleita!

  VastaaPoista
 5. Ihanat maatuskat,täytyy itekkin jossain vaihees tehä =0)

  VastaaPoista
 6. minulla myös on jo ohje monistettuna. Meinaan aloittaa niitä tuotapikaa. kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
 7. JESTAS KUN NÄTIT! JA TAATUSTI LÄMPIMÄT!

  VastaaPoista
 8. Olet sä vaan aika mestari neulomaan! Nuo ovat kerrassaan upeat!

  VastaaPoista
 9. Ihanat maatuskat!!
  Kiitos linkistä!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanat maatuskat! Minäkin olen jo kopioinut ohjeen:)

  VastaaPoista
 11. Voi vitsit, kun on hauskat! Kohta pitää kyllä kaivaa kirjoneuleet esille ja jos kerrankin olis fiksu ja neuloisi ensin vähän paksummalla langalla :). Yleensä innostun tauon jälkeen neulomaan jollain tosi ohuella langalla ja käsiala ei sitten ihan ole täydellistä.....
  Ihanat on ja kiitos linkkivinkistä :)!

  VastaaPoista
 12. Suloiset, isänmaalliset maatuskat :D

  VastaaPoista
 13. Sydämelliset maatuskat - hienot!

  VastaaPoista
 14. Oi miten hassua on nähdä itse suunnittelemat lapaset toisen tekemänä! Tosi kaunis käsiala sinulla, miun maatuskat oli vähän muhkuraisemmat. Ja kiitos todella paljon palautteesta! Mie kun olen vähän outo neuloja ja omat ohjeet menee hassusti, niin en ollenkaan hoksannut, että kaaviot ovat ikäänkuin väärin päin. Täytyy kokeilla vaihtaa niiden paikkaa :)

  VastaaPoista
 15. Oi miten kauniit. Näin jossain toisessa blogissa punaiset versiot, mutta en enää muista missä se oli.
  Oivalliset esim. joululahaksi jollekin.

  VastaaPoista
 16. - Ei voi olla totta!
  -t-

  VastaaPoista
 17. Täydellisen kauniit maatuska lapaset:-)

  VastaaPoista
 18. Voi kuinka ihanat Maatuska lapaset!Näistä varmaan nuorimmaiseni olisi aivan innoissaan, hänestä kun on tullut Maatuska puunukkien ihailija.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.