torstai 13. helmikuuta 2014

45 g sinistä söpöyttä

Sain tehdä välillä näitä ihania, pikkuisia vauvanneuleita. Niiden kutominen on jotenkin leppoisaa ja rentouttavaa puuhaa. Työ ei paina paljon, mutta aikaa siihen vierähtää. Ohut lanka ja suhteessa paljon silmukoita. Mutta jotenkin vauvaneuleet ovat vaan niin ihania kutoa. Ensimmäisen kerran tein tämmöiseet junasukkien teemalla olevat tumput. versioitahan näkee netissä monia. Ei kai tässä ole muuta eroa sukkiin kuin kantapään pois jättäminen.
Niin ja sukat kanssa. Tällä kertaa tein aivan mallin mukaan eli tuohon lapaan nuo neljä raitaa. Monesti olen tehnyt vain kolmella raidalla. Vauva on nimittäin syntynyt jo, joten ajattelin näiden sitten ehtivät sopia kauemmin.
Yhdestä kerästä Lanettia tulee juuri sopivasti tämä koko setti, lankaa jääkin pikkuinen kerä jäljelle. Pääteltäviä langanpäitä ei ole monia. Mutta silti tämä on helppo lähettää kirjekuoressa kauemmaskin onnittelutervehdykseksi vastasyntyneen perheeseen.
Malli: Junasukka ja tumput.
Lanka: Lanett, vaaleansininen, 45 g.
Pukot: KnitPron Karbonz 2,5.

Näitä settejä saisi oikeastaan olla aina varastossa kaapissa kaikissa vaaleanpunaisena, sinisenä ja valkoisena. Nuo vauvat pakkaa syntyä niin yllättäen. Olisi heti lähettää pikkuiselle lämpimät varusteet. Tekisi sitten aina uudet, kun yhdet ottaa varastostaan.

6 kommenttia:

 1. Junasukat on kyllä ihan parhautta pienen jalassa, kauniit:)

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniin siniset söpöläiset.
  Minäkin kudon nykyään aina koko setin, vanttuut myös :)

  VastaaPoista
 3. Söpöliinejä. Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle.

  VastaaPoista
 4. Junasukat ovat kyllä erittäin toimivia ja lisäksi niin ihanan näköisiä. Lapasia olen tehnyt myös, ja nekin pysyvät hyvin pienissä käsissä.

  VastaaPoista
 5. On nää niin hellyyttäviä :)
  Täällä on sama malli puikoilla. Värinä vain kevään vihreä.

  VastaaPoista
 6. Ihanan pieniä. Junasukkia olen kutonut, mutta voisipa tosiaan tehdä vanttuutkin samalla mallilla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.