tiistai 25. helmikuuta 2014

Soittajan sormille

Ulkona lunta saa hakemalla hakea ja lämpöasteitakin on. Silti kudon lämpimiä lapasia. Tässä tammikuun pakkasille minulle sanottiin, että kun ranteet on lämpimät niin on paljon lämpimämpi olo muutenkin. Minulla oli silloin ranteenlämmittimet alpakasta ja kyllä vain, paikkansa piti. Ranteet luovuttaa paljon lämpöä pois. Soittajan lapasissa on siksi pitkät ranneosat. Ovat lämpimät. Soittajan sormet ovat myös usein pitkät, että ylettyvät hyvin soittimen koskettimelle.
Nämä lapaset tein jälleen musiikin ammattilaiselle. Samalla mallilla kuin edelliset ja samasta langastakin, mutta ilman nimikointia lapasen suussa. Ranteeseen osuu tuo pystyraita, joka vetää lapasta hieman kasaan. Istuu napakasti käteen. Tämä lanka on 100% villaa ja se lämmittää kutojaakin jo tekovaiheessa hyvin. Kädet ovat lämpimät. Käytössä ne edelliset lapaset osoittautuneet mukaviksi ja lämpimiksi pitää ja ovatkin kertoneet tuttavilleen, että tämmöiset täytyisi olla.
Malli: Suvi soittaa -lapaset Hannalle, Kardemumman muokkaamana. 
Alkuperäinen kämmekkäitten ohje Fingerless Gloves "Musica" löytyy ilmaisohjeena Ravelrystä.
Lanka: Lane Cervinia Nordic, 79 g
Puikot: KnitPro 3 ja 3,25

5 kommenttia:

 1. Kauniit vanttuut. Minä kudon aina pitkän ranneosan - senhän voi tarvittaessa kääntää, jos siltä tuntuu. Yleensä en käännä, ovat lämpimämmät pitempänä.

  VastaaPoista
 2. Voi että nämä lapasesi ovat kauniita! Itse aloitin kirjoneulesukkia ja olen niin solmussa lankojen kanssa, että saapa nähdä milloin ovat ruususukkani valmiit. Ja tuota tuubihuiviasi on pakko joskus kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tarkenee soittajan sormet. On ne nuo sinun lapasesi niin mahtavia!

  VastaaPoista
 4. Tosi mahtavat! Jos olisin parempi ja kärsivällisrmpi neuloja, olis jo monta kenelle näitä voisin tehä!:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.