tiistai 11. helmikuuta 2014

Lapaset käännetty

Tänään lapaset ovat kuivuneet ja valmiit käännettäväksi. Sain houkuteltua toisen tyttäreni malliksi. Hänen käsissään lapaset ovat reilut, mutta käsi onkin hoikka. Omaan käteeni nämä ovat juuri sopivat. Mallissa silmukoita piisaa, joten lanka on oltava hieman ohuempaa. Lapaslangoissa suosikkini on ollut Teetee Pallas ja siitä tein nämä lapaset. Kärkeen muodostui tuollainen rusetti, kun lapaset laittoi vastatusten.
Toisella puolen onkin Hattivattikolmikko saarellaan. Lapaset ovat toistensa peilikuvat. Ranteeseen kuvio löytyi Hattivattien sormista. Niitä on eri lähteiden mukaan eri määrä, joten valitsin tämän helpon kolmen sormen muodostaman kuvion. Lapasen kärjessä on Hattivattien saarelta se salaperäistä valoa hehkuva paalu.
Peukaloon mahtui yksi hoikka Hattivatti hämmästelemän maailmaa. Rakastan lapasten kutomista silloin, kun paljon yksityiskohtia on mukana. Sellaisten tekeminen on mukavaa ja samoin niiden suunnittelukin. Malli etenee kuin itsestään. Nyt on muumien juhlavuosi, joten aihe löytyi niistä tällä kertaa.
Tässä siis se puoli, joka oli nurin käännettynä tuossa edellisessä postauksessa. Alla sitten lapasen se toinen puoli, jota vähemmän esitellään.
Malli: Hattivatit Saarella, by Kardemumma
Lanka: TeeTee Pallas, musta ja valkoinen, 73 g.
Puikot: KnitPro nro 3.

Hattivatit Saarella lapasiin löytyy maksullinen ohje. Tiedustele sähköpostilla.

18 kommenttia:

 1. Voi että miten ihanat lapaset :)

  VastaaPoista
 2. Oi jestas! Kylläpä on ihanat ja komiat! :)

  VastaaPoista
 3. Voi jukupätkä. Hienoa suunnittelua!

  VastaaPoista
 4. Ei voi muuta sanoa kuin että upeat lapaset jokaista tarkkaan harkittua ja suunniteltua yksityiskohtaa myöten! Olet huipputaitava!

  VastaaPoista
 5. Hihii! Mietinkin edellisen nurjanpuolen kohdalla että ettei vain olisi hattivatteja näissä lapasissa! Mikä mäihä! (tai sitten voidaan tietty ajatella että olen vaan niin pro, että nurjan puolen lankalenkeistäkin näkee miltä oikea puoli näyttää, hehehee ;D )

  VastaaPoista
 6. Ihanat! Hattivatit oli mun ehdoton muumi-suosikki lapsena! Sun pitäis tehdä lapaskirja noista sun muumi-hahmoista!

  VastaaPoista
 7. Oivat lapaset ja hienosti suunniteltu sekä toteutettu

  VastaaPoista
 8. Voi näitä yksityiskohtien määrää, ja niin on tarkkaa ja tasaista!

  VastaaPoista
 9. Wau, ihana malli, nuo voisin heti neuloa pikkujuniorille!

  VastaaPoista
 10. I would love the chart to these mittens

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.