keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Samalla ohjeella eri kokoja

Joitakin päiviä sitten valmistui nämä vielä pienemmät Nipsut. Näissä on jo oikea kämmenen mitta tilattuihin pikkuisiin Nipsuihin. Mutta vaikea sitä oli jo kutoa kirjoneuletta noin pieneen. Kuitenkin haastava kokemus tämäkin ja on nyt tehty. Asiassa auttoi jälleen luottolankakauppani Ahkeraliisa Laihialla. Sieltä löydin Lanetista myös tuon vaaleanruskean värin.
Pienet ne on ja suloiset. Ei niihin kovin paljon lankaa mennyt.  Odottavat nyt vain postitusta omistajalleen. Onnistuin kuin onnistuinkin pienentämään koon näin pieneksi.
Noiden pienten jälkeen teinkin sitten jo ihan tavallisen kokoiset Nipsut heti perään ja tutuivatkin helpoilta ja isoilta tehdä pikkuisten jälkeen. Nämäkin odottavat samassa postinipussa lähettämistä. Minusta on kyllä kiva laitella noita kirjeitä menemään.
Tässä kuvallista tutkielmaa siitä, miten langan ja puikkojen kokoa muuttamalla saa samoilla silmukkamäärillä tehtyä hyvin erikokoisia lapasia. Kyllä, kaikissa on sama silmukkamäärä, ainoastaan noissa alimmissa on jätetty vähän kerroksia tuosta alusta pois ja saatu kämmen lyhenemään. Pienessä ja suuressa on siis ihan sama työ, jollei pieni ole vielä vaativampikin kuin iso tehdä juuri kokonsa puolesta.
Tässä näkyy myös eroa eri lankavalmistajien ruskeissa. Vasemmalla lanka on Lanett, keskellä 7 veljestä ja oikealla Pallas ja Silja. Nuo oikeanpuoleiset ovat valmistuneet jo aikaisemmin.

Malli: Nipsut Kardemumman malliin, ihan pieneen käteen, mitta resorista sormien kärkeen 12 cm
Lanka: Lanett, ruskea ja bees, 29g,
Puikot: KnitPro 2,5

Malli: Nipsut Kardemumman malliin, aikuinen
Lanka: Novita 7 veljestä, 78 g
Puikot: KnitPro 3 ja 3,25

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.