lauantai 1. helmikuuta 2014

Suvi soittaa

Heti ensimmäisellä kerralla, kun näin tämän ohjeen, olin varma, että kudon sen joskus vielä hyvälle työkaverilleni. Tämä oli jotenkin niin hänen oloinen malli. Ohje on ollut minulla jo kauan, mutta nyt sitten vasta tein sen. En tehnyt kuitenkaan kämmekkäitä, kuten tämä ohje on, vaan muokkasin sitä melkoisesti ja tein lapaset.
Lapasiin tuli pitkä ranne, että olisivat lämpimät. Ranteeseen muokattiin lisää pituutta noilla pystyraidoilla. Peukalokiila alkoi huomattavasti ennemmin kuin mitä kämmekkäiden ohjeessa on ja pitkiin soittajan sormiin jatkoin lapasta pituuden puolesta vielä nuottikuvioinnilla ennen kärkikavennusta. Mallista on oikeastaan jäljellä silmukat ja kuviotkatkelmat sijoitettuina hieman toisin, muu on sitten kokeilua. Yllättävää kyllä, näitä ei tarvinnut purkaa laisinkaan, vaan sai vain tehdä.
Jotta lapaset pysyisivät omistajallaan, ranteeseen kudoin omistajan nimen. Myös käyttämäni lanka oli minulle uusi tuttavuus, Cervinia, 100% merinovillaa. Ainakin kutoessa tuntui hyvin lämpimältä langalta. Käyttökokemuksia kertyy sitten myöhemmin. Ja myöhempiin neuleisiin on vielä muutama kerä varastossa eri värejä.

Malli: Suvi soittaa -lapaset, Kardemumman muokkaamana. 
Alkuperäinen kämmekkäitten ohje Fingerless Gloves "Musica" löytyy ilmaisohjeena Ravelrystä.
Lanka: Lane Cervinia Nordic, 75 g
Puikot: KnitPro 3 ja 3,25

13 kommenttia:

 1. Valtavan kivat lapaset! Eikä varmasti löydy samanlaisia keneltäkään muulta.

  VastaaPoista
 2. Huippuhienot! Hyvin toimii myös nimikointi :)

  VastaaPoista
 3. aivan ihanat! On varmasti lahjan saaja onnelinen näistä :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavat lapaset, jotka varmasti kiinnittävät katseet!

  VastaaPoista
 5. Kauniit palaset. Minä olen aloittanut varmaan pari vuotta sitten kämmekkäitä, mutta taisi olla liian isot puikot tai jotain. Täytyy kai joskus ottaa työn alle uudelleen :)

  VastaaPoista
 6. Hieno sovellus tutusta ohjeesta

  VastaaPoista
 7. Saisko näistä lapasista ohjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapasten ohje on vain kehittynyt sitä mukaa kuin olen tehnyt. Perusjuttu löytyy tuosta Ravelryn linkistä olevista kämmekkäistä. Siihen lisää sitten peukku ja kärki.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.