torstai 20. helmikuuta 2014

Harmaa on kaunista

Maailma on täynnä värejä, usein sieltä värien joukosta kuitenkin nousee nämä perinteiset harmaat ylitse muiden. Harmaa on minusta kaunis väri. Näihin lapasiin valitsin grafiitin ja vaalean harmaan. Kerät olivat pienet, joten jännitin, kuinka piisaa. Minulla oli kyllä varastossani samoja värjäyseriä kumpaakin väriä, ettei hätää ollut. Ja kumpikin väri riitti, jäi vielä ihan reilusti jäljelle, joten ei tarvinnut aloittaa uusia keriä.
Malli tällä kertaa Totoro. Jostain syystä tässä mallissa on jotain, joka saa lapaset etenemään todella hitaasti. Kuvio neuloutuu kyllä nopeasti. Pitkiä langajuoksuja joutuu sitomaan aika tavalla. Ehkä se on siinä. Tai sitten ohjeessa on hieman vähän kerroksia. Jäävät minulle aina pieneksi, mutta tällä kertaa lapasten saajalla on lyhyempi käsi kuin minulla. Ehkä jonain päivänä vielä kesytän Totoron. Peukalon tein jälleen toisenlaisen kuin ohjeessa.
Malli: Norwegian Totoro Mittens (ilmaisohje Raverlyssa).
Lanka: Novita 7 veljestä, 76 g.
Puikot: KnitPro 3 ja 3,25.

10 kommenttia:

 1. Mulla mies ei huoli kun harmaatA sukkaan ja joskus sitten saan raitaväriksi laittaa sinistä tai vihreätä.

  VastaaPoista
 2. Ihanat lapaset! :) Harmaa on todella kaunis väri.. varsinkin tuo tummempi harmaa =)

  VastaaPoista
 3. Kaunis väri tuo tumma harmaa, se on melkein kuin musta tai valkoinen joka pitää värinä pintansa aina, myös neuleissa! :) ihan mielenkiinnosta kysyn, että millä tekniikalla neulot kirjoneuleita? Entä miten solmit kertomasi mukaan pitkät langanjuoksut? Mietitkö erikseen kumpi neulottavista väreistä on vallitseva, vai annatko mennä sikin sokin? Nämä on aina niin kauniita nämä sinun kirjoneuleet että kaihoten toivoisin itsekin löytäväni sopivan tekniikan näiden tekemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tuolla ohjeissa se, miten neulen kirjoneuletta. Langanjuoksut kierretään neulottavan langan kanssa n. 3-5 silmukan välein. Kirjoneuleessa on tarkkaa lankojen järjestyksellä, muuten ei tule kaunista jälkeä. Mutta kurkkaa yläpalkista ja sieltä jotain oppia kirjoneuleesta.

   Poista
 4. Kauniit lapaset, tykkään tuosta harmaasta väristä.
  Minulla noiden Totorojen neulominen on vasta suunnitteluasteella, olen oikeastaan vasta nyt innostunut noista kirjoneuleista.

  VastaaPoista
 5. Sinulla syntyy niin kaunista! Totorot ovatkin aivan ihanat!

  VastaaPoista
 6. Kauniit ovat! Niin kuin kaikki muukin kättesi jälki.

  VastaaPoista
 7. Todella kauniit lapaset!
  Mukavaa viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
 8. Harmaa on ihanaa, aina ja kaikkialla. Totorot ovat hauskat, tosin oma rohkeus ei vielä riitä kirjoneuleille.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.