torstai 11. elokuuta 2011

Talven varalle


Kun on kesäkuun alusta lähtien ollut melko tarkkaan tiedossa, mitä kutoo tai virkkaa seuraavaksi meinasi olla melko vaikeaa aloittaa jokin muu työ. Meni siinä melkein vuorokausi päättäessä, mihin lankaan puikkoni ensimmäisenä pujotan. Mutta löytyihän se. Viilenevä ilma pisti ajattelemaan, että kyllä se syksy ja talvi sieltä saapuu ennen kuin huomaakaan ja niinpä aloitin lapasten kutomisen. Nämä ovat Haaviston kirjasta malli "Körttirasat". Väritys oli kyllä ohjeessa musta ja harmaa. No, minun katsontani on hieman värikkäämpi.


Talven varalle muutakin. Meidän polttopuut saapuivat. Lämmitämme pelletillä ja juuri äsken purettiin rekkakuormaa pellettisäkkejä pihaamme. Koneilla tuo kävi näppärästi. Apuna veljeni ja isäni. Näillä on kiva lämmitellä sitten kylmemmillä keleillä.

6 kommenttia:

 1. Mullakin lapasia suunnittteilla, ja huiveja ja sukkia ja sormikkaita ja vaikka mitä... iik... on tää mahdotonta kun ei millään ehdi kaikkea ja vielä pitää töitäkin tehdä! Oikein hyvää viikonloppua. Nuo lapaset on tosi kauniita, kirjavat langat antavat oman vivahteensa perinteisiin malleihin...

  VastaaPoista
 2. Ihanat langat ja mallin olet lapasiisi valinnut!

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset ovat tekeillä.
  Niinhän se on , että talveen pitää taas ruveta varautumaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.