sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Tahtoo palmikkoa

Olemme tyttäreni kanssa etsineet sitä ihanaa palmikkosukkamallia paksuhkolle langalle jo jonkin aikaa. Lauantaina hain pinon käsityölehtiä kirjastosta lainaan ja sieltä se sitten illansuussa löytyi. Ihanat palmikkosukat.
Seuraavaksi sitten mentiin äidin paksuhkot sukkalangat läpi. Niitä ei paljon ollut ja mustasta en luvannut illalla ruveta tekemään. Ohje oli 7-veikalle. Novitaa ei löytynyt kuin yksittäisiä keriä, mutta sitten muistin tämän Laurin villalangan. Harmaat olivat vielä iskemättä.
Sukkia oli ihana kutoa. Lanka oli kuin unelmaa, kun otin toiset puikot kuin millä aikaisemmin olen Lauria kutonut. Eilisen illan ja tämän päivän kun ahkerasti tein, valmistuivat sukat juuri. En ole aikaisemmin tainnut polvisukkamallisia sukkia kutoakkaan. Mutta ihana niitä oli tehdä. Ohje oli hyvä ja sitä oli helppo seurata. Palmikko yllättävän yksinkertainen tehdä, vaikka näyttääkin monimutkaiselta. Jäi ihan hyvä mieli näistä sukista. Tytärkin taisi tykätä, oikein odotti niiden valmistumista. Lanka on todella lämmintä ja siitä tulee kaunis neulejälki. Nämäkin sukat ovat suoraan puikoilta kuvaukseen. Minulla oli kädet todella lämpimät tämän neuleen jäljiltä koko ajan.
Malli: Novita Kevät 2010, naisten palmikkosukat,
suunnitellut Anne-Maija Immonen,
hieman korkeammalla kantapäällä kuin ohjeessa.
Lanka: Laurin villalanka, 75% villaa, 25 % polyamidia, 193 g
Puikot: nro 3 bambut

29 kommenttia:

  1. Tämä olikin kiva malli. Kuvio oli helppo muistaa :)

    VastaaPoista
  2. Tuo malli on aivan ihana! Mulla on vajaat 200g lilaa seiskaveikkaa ja oon jo pitkään arponut riittäiskö se tuohon malliin. Varmaaan pakko testata, nuo on vaan niin sievät:)

    VastaaPoista
  3. Ihanat sukat! värikin on kovin kaunis! :)

    VastaaPoista
  4. Kauniit sukat. Minäkin ajattelin taikoa palmikkosukkia lähiaikoina. Tosin ihan pienellä palmikolla vaan.

    VastaaPoista
  5. Upeat! Ja varmasti myös lämpimät. Tuosta harmaasta vielä tuo palmikkokin näkyy niin kauniisti. Pitäs ihan itselle tehdä.

    VastaaPoista
  6. Komeat! Sie oot kyllä supernopee...

    VastaaPoista
  7. Tosi nätit. Kaunis malli ja lanka sopii siihen tosi hyvin.

    VastaaPoista
  8. Hienot!
    Ja kiva palmikkokuvio :)
    Olet todella tosi supernopea!!

    VastaaPoista
  9. Oi että, olen itsekin neulonut tuollaiset sukat. Kauniit!! :)

    VastaaPoista
  10. Hienot palmikkopolvisukat ja takuulla lämpimät!

    VastaaPoista
  11. Ihanat sukat kertakaikkiaan! Pitihän minunkin kaivaa tuo kyseinen lehti,ja sukat menevät To Do-listalle :) Jospa jouluun mennessä sais tikuteltua vaikka muutamatkin :)

    VastaaPoista
  12. Nämä on aivan ihanat sukat. Ihailin näitä siskoni jalassa ja kadehtien mietin, että tahdon itsekin.. Vasta vartin sukkien kehumisen jälkeen selvisi, että minun tekemänihän ne olivatkin! :D

    VastaaPoista
  13. Miten ihanat, mie niin tykkään palmikoista ja pitkistä villasukista ja lämmöstä ja...noi on niitä kaikkia!

    VastaaPoista
  14. Komeat polvarit! Niitä on mukava tehdä ja yllättävän nopeasti valmistuvatkin, vaikka niissä luulis menevän paljon enemmän aikaa kuin "tavallissa". Lauri-lanka on minulle aivan outo, pitääpä panna mieleen ja tutustua jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  15. Ihanat sukat! Kyllä noissa kelpaa tepsutella.

    VastaaPoista
  16. Tosi kauniit. Mä yleensä vaan teen ihan perus sukkia, mutta innostuin tyttäreni vuoksi vähän erikoisemmista sukista. Käy kurkkaamassa blogiani :)

    VastaaPoista
  17. Ihana malli, väri sopii mainiosti malliin.

    VastaaPoista
  18. I-H-A-N-A-T!

    -Ritva-

    VastaaPoista
  19. - Voi, ei!
    Aivan mielettömän ihanat!
    -t-

    VastaaPoista
  20. Tosi nätit sukat! Tuli mieleen, että vastaisuuden varalle yksi ihana palmikko-ohje hieman paksummalle sukkalangalle on esimerkiksi Tiina Kuun Merenkulkija (http://www.ullaneule.net/0311/ohjeet_merenkulkija.html). Ne ovat toki miehen jalkaan, mutta kokoa on helppo muuttaa.

    VastaaPoista
  21. Ihanat sukat! Tohtisiko kysyä neuvoa, miten kavennukset palmikkokuvion lopussa tehdään? Ohje sanoo vain epämääräisesti kavenna palmikon kohdalla 8 s :o

    VastaaPoista
  22. Tarkoitit varmaan palmikkokuvion lopussa, varpaiden alussa olevaa kavennusta. Minä tein sen siten, että kavensin joka puikolla kaksi silmukkaa, kerros neulottiin muuten oikein.

    VastaaPoista
  23. Tosi ihanat! Ja kiva, että ohjekin löytyi netistä. Täytyypä tehdä tuollaiset itsellekin!

    VastaaPoista
  24. Tosi upeat sukat! Sattuisiko sinulla olla näiden ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje löytyy Novita Kevät 2010, naisten palmikkosukat.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.