keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Löytöjä kirpparilta ja puutarhasta

Talvella satuin kerran löytämään vinon pinon minulle tuntematonta käsityökirjaa kirpparilta. Tarkempi tarkastelu ei tuonut tälle neulevihkoselle tekijää eikä painopaikkaa. Mutta jostain syystä neuleohjeet olivat tuttuja ja löytyihän se lopulta. Novitan neulomon jäsenten netissä julkaistuista ohjeista oli koottu tämmöinen neulevihkonen. Sukkaohjeetkin tuntuivat tutuilta niitä selatessa, eikä ollutkaan ihme. Miksi tekijä ei kuitenkaan ollut laittanut tietojaan kirjaan? Näitä oli ainakin parinkymmenen vihkosen verran myynnissä.
Puutarha on kutsunut viime aikoina, jos vain sää ja olo on sallinut. Sain kunnon flunssan jälleen kerran ja se on vienyt terää töistä. Päivätyöt on juuri jaksanut tehdä ja sitten kotona on tullut nukuttua. Eilen lopulta pääsimme puutarhan kanssa jälleen vauhtiin, kun henkikin rupeaa kulkemaan ilman suurempia köhimisiä. Kukkijoita pihaltamme löytyikin. Tämän tontin alkuperäinen sinivuokko kukki jo.
Kevätesikot olivat levinneet jo mukavasti. Nostelin päältä enimpiä roskia vapauttaakseni nämä pienet auringot kurkkimaan kohti taivasta.
Lumikellorypäs oli  täydessä kukassa. Viereen nauhus oli kylvänyt kaikki siemenensä, joten uusi taimia on varmasti odotettavissa. Lisäksi puutarhassa kukkivat scillat ja posliinihyasintit. Muita kevätkukkijoita ei meillä vielä ollut päässyt kukkaan asti. Muutamassa kasvissa silmut vasta olivat ilmestyneet. Siperiankärhössä ja kiinankärhössä näkyi kyllä jo parisenttiset silmut.
Päivän tunnistuskuva. Kuka tunnistaa? Näistä olen vihdoin saanut kaksin kappalein puutarhaani ja molemmat lykkää kukannuppua! Nuo avoimet kukat ovat vain kanssakukkijoita. Minä tiedän, mitä nämä kukkijat ovat!

9 kommenttia:

 1. Tuo vihkonen on koottu Novitan Neulomolaisten yhteistyönä, ohjeita useammalta tekijältä ja ihan kaikkia ei kai ole julakistu netissä. Ei siis ole vain yhtä yksittäistä tekijää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää. Vaihtoehtona oli, että joku olisi vain kerännyt ohjeet ja tehnyt niistä kirjasen, jota myy, eikä laita nimeään laisinkaan julki.

   Poista
 2. Ihania kevään kukkasia! Meilläkin kukkii sinivuokot ja kohta esikot!
  Mukavaa Helatorstaita!

  VastaaPoista
 3. Mulla ei esikot ole vielä tuossa mallissa mitä sulla. Tuota pientä sinistä tähteä on täällä kans kukassa. En vain tiedä sen nimeä :) ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni, kuvien tähtiämäinen kukka on posliinihyasintti.

   Poista
 4. Maariankämmeköitä luulisin noiden kasvien olevan.

  VastaaPoista
 5. Minäkin näin nuo kirjat kirppiksellä talvella, harmi, kun olin jo hankkinut oman aikaisemmin. Tiedätkö, että onko noita vielä siellä (eräs kaveri haluaisi)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiersin juuri tänään tuon kirppiksen eikä kirjoja enää ollut. Myyjä on ehkä lopettanut paikkansa, sillä tuosta löydöstä on sentään jo muutama kuukausi.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.