torstai 23. toukokuuta 2013

Toukokuun lomaviikko

Valkoinen alppikärhöni avasi jo runsaan kukkapilven lämpimän kevään saattelemana. Kärhön oksien sekaan hyppäsivät poseeraamaan nämä punapinkit sukkaset. Olen siis kutonutkin vaikka suurin osa lomaviikkoni päivistä on kulunut puutarhassa ja ulkomailla. En voi ainakaan moittia tämän keväisen viikon keleistä. Ainoa sateensekainen päivä oli onneksi matkustuspäivä, joten osui ihan kohdalleen. Huomenna olisi edessä lyhyt työpäivä ja sitten jälleen pari päivää vapaata puuhastella kelien mukaan.
Valkoinen alppikärhöni oli levittäytynyt myös kehikon toiseen päähän ja siellä emoa pienempi taimi kukkii yhtä runsaasti kuin suurempi taimi kehikon toisessa päässä. Tänään hankin jälleen uuden kärhöntaimen puutarhaani. Olenkin tainnut lankakerien sijasta ostella kasveja puutarhaan, sillä matkallamme mieheni jo epäili minun sairastuneen, kun tulin ulos lankakaupasta ostamatta mitään. Ja kävin vain yhdessä lankakaupassa. Sen sijaan nautin istuskelusta puistoissa ja kasvien katselemisesta.
Seuraava kuvauspaikka oli norjanangervon valkoisilla oksilla. Luottomannekiinini on lentopallossa, joten nyt on vain näitä lättysukkia, mutta kuvaustaustana on puutarhamme kukkivia kasveja.

Malli: oma perussukka, koko 38, 60 s, 2o2n varressa.
Lanka: Woll Butt Sockenwolle, 62 g.
Puikot: nro 2,5 bambut.

Tämä norjanangervoryhmä on alunpitäen ollut toisaalla puutarhassamme. Jouduimme siirtämään nämä kolme pensasta toiseen paikkaan, jossa ne ovatkin pikkuhiljaa päässeet kasvun vauhtiin. Juroivat hieman loukkaantuneina siirrosta muutaman vuoden ja puputkin ne leikkasivat, mutta enää ei ollut maistunut pupuille, joten ovat päässeet kasvamaan. Tänä keväänä kukinta onkin ylenpalttista lämpimistä säistä johtuen.
Pihalla, remonttiin menevässä kukkapenkissä hämyvuokko (Anemone nemorosa f. caerulea) on avannut ensimmäiset siniset kukkansa. Onneksi, nyt se on helppo pelastaa, kun remontoimme tämän penkin. Metsästin tätä kasvian kauan, kunnes sen lopulta löydin ja sain kokoelmiini. Olen kerännyt monta perennaa puutarhaamme. Osa on menestynyt, mutta osa ei ole kuitenkaan löytänyt kotia ja hävinnyt. Jotkut ovat olleet pettymys, toiset taasen suuri ihastus. Tämä hämyvuokko on yksi niistä ihastuksista. Kukan sininen vain ei oikein toistu kuvassa.
Osa narsisseista on vielä täydessä kukassa osan jo lopetellessa kukintaansa. Tänä keväänä kaikki on edennyt todella vauhdilla ja tämä lomaviikkoni on ollut todella kesäinen. Välillä on ollut vaikea uskoa, että on vasta toukokuu.

2 kommenttia:

  1. Kaikkea kaunista on puikoltasi tipahtanut, sukat ihanan väriset:) Alppikärhösi kukkii jo kauniisti,samoin Angervo:)Luonto on puhjennut kauniiseen kukoistukseensa. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
  2. Kyllä on kauniita kukkia sinullakin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.