lauantai 18. toukokuuta 2013

Sukat kuin pionin kukat

Iltapuhteilla on hissukseen valmistuneet nämä sukat. Lanka on ollut miellyttävää kutoa, ainoastaan puutarha on vienyt näiltä vain kutomisaikaa. Ulkona on lämmintä lähes 25 astetta, joten malli vetäisi vain sukat jalkaansa äkkiseltään ja jäipä tuo toinen varsi vähän kierteelle. No, ei välitetä siitä, sillä uusia kuvia ei taida tarjeta ottaa. Takana kukkapenkissä pilkottaa muuten kerrottu valkovuokko. Hankin sen jo monta vuotta sitten, mutta tuntui, ettei rupea kasvamaan. Unohdinkin jo, mutta yhtenä keväänä siellä penkissäni vain kurkisti tuo kaunis pieni kevätkukkija. Ja nyt se on hissukseen  jopa levinnytkin.
Nämä sukat ovat joko punasävyiset tai sitten menee pinkkisävyisiksikin. On vähän katsojassa tuo värin valinta. Pinkistä tykkäävä tyttärenikin sanoi keskeneräisistä sukista, että vasta valmiina voi sanoa, kummat nämä on, vai voiko. Väriraportit menevät molemmissa sukissa kuitenkin ihan just eikä melkein. Toisen kerän aloitin sisältä, mutta toisesta lähtikin päältäpäin sama väriraportti. Toinen kerta jo Fabelissa, kun minulle kävi näin.
Malli: oma perussukka, koko 38, 2o2n
Lanka: Drops Fabel, väri nro 310p,  65 g
Puikot: nro 2,5 bambut

Tänään olen puutarhassa raivannut takapihalla aivan tontin laidalla vielä hoitamattomana ollutta aluetta. On hävitetty puupinon pohjaa ja muuta roskaa. Sen lisäksi olen leikannut alas  Pohjantähti -ruusun, joka oli jo vähän hankalasti hallittavissa ja osittain seassa oli kuivaneita oksia. Sen juurelta löytyikin kuolanpionin (Paeonia anomala) siementaimia ihan mukavasti. Lisäksi olen putsannut yhden kukkapenkin, juonut päiväkahvit ulkona ja mieheni korjasi päältäajettavan ruohonleikkurin sekä ajoi nurmikon ensimmäisen kerran tänä kesänä. Ihan tyytyväinen saa olla tähän päivään tuolla ulkona helteessä. Meillä on ollut aivan ihana hellepäivä ja olemme nauttineet siitä koko rahan edestä. Tupakin tuli siivottua. Nyt odotellaan saunaa ja vilvoittelua ulkona saunomisen lomassa.

13 kommenttia:

 1. Ihanat ja väri on herkku.

  Ihanaa Helluntaita Sinulle ja Perheellesi

  VastaaPoista
 2. Ihanan herkullisen kauniit ja kesäiset värit :-)

  VastaaPoista
 3. Pirteät sukat :)

  Kovin on ollut meilläpäin erilainen keli: aamusta näytti kyllä lupaavalta, mutta kovin muuttui sää puolilta päivin. Vettä ropsutteli koko iltapäivän, aina alkuiltaan saakka. Nyt on illan ollut satamatta, mutta taitaa viimeistään yöllä alkaa uudestaan. Kovin on harmaata, mutta 18-20 astetta kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä vain noin kauniinväriset sukat silmää hivelee näin lämpöselläkin On ne niin kauniit. Minun kutomiseni ei nyt edisty yhtään, on teon alla yhäti tuo vauvan villahaalari, no, onneksi enään yksi hihja puuttuu, kyllä se talveksi valmistuu ihan varmasti. Nyt on kädet niin kipeät noista ulkohommista ettei puikot sovi käsiin ollenkaan.
  Ihanaa helluntaita sinne teille!

  VastaaPoista
 5. Kauniin väriset sukat. Meilläkin alkaa olla kesä - vaikkei täällä vielä vähään aikaan kyllä nurmikonleikkuseen päästä. t. Eija

  VastaaPoista
 6. Hullutushakemus lähetetty. Lähehän sinäkin mukaan, niin saadaan sukkakori täyteen aloituksia ;)

  VastaaPoista
 7. Heippa! :>

  Todella kauniit sukat, niinkuin muutkin neulomasi sukat. Pahoittelen etten ole kommentoinut aiemmin!

  Osaisitko sanoa, montako silmukkaa tekisin 41-43 kokoisiin sukkiin, kun käsialani on kireää. Tai miten voisin ns. 'löysätä' käsialaani? Jos luon varteen monta silmukkaa, tulee muusta sukasta niin kovin iso..

  Kiitos paljon, hyvää kesää sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luotavien silmukoiden määrä riippuu paljon langan paksuudesta. Itse teen miehelleni (kapea 42) ohuista langoista 64 silmukalla (puikot 2,5), paksummassa langassa esim. 7 veljestä silmukoita on 52 (puikot 3,25-3,5), nallella 56 (puikot 2,75-2). Ainoa oikea tapa löytää oikea silmukkamäärä on kokeileminen. Käsialan ollessa tiukka voit käyttää suurempia puikkoja saadaksesi neuleesta löysempää. Puupuikoilla käsiala on löysempää kuin metallipuikoilla.

   Anteeksi, vastasin vasta nyt, mutta aikani on näillä hienoilla keleillä mennyt puutarhassa todella tarkkaan. Iltaisin olen ihan rättipoikki. Lisäksi esim. nimimerkki kommenteissa olisi kiva. Anonyymi on jotenkin ehkä vähän vieras.

   Poista
  2. Kiitos paljon, tästä on varmasti apua!

   Anteeksi viestieni mahdollinen ilkeä sävy, ei ollut tarkoitus olla töykeä, ei ollenkaan. Ymmärrän kyllä, onhan siellä hieno ilma! :> Omaa nimimerkkiä googlelle en omista, sellainen pitäisi hommata kyllä.

   Kiitos vielä, hyvää kesää sinulle!

   Poista
 8. tTosi hienot värit. Mäkin tykkään kutoa bambupuikolla. Oot osannut kuvata sukat hienossa paikassa. Mulla ei oo tuollaista silmää :)!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.