tiistai 28. toukokuuta 2013

Tuoksua ja hyörinää

Sinisävyiset sukat, joissa hieman ruskeaa elävöittämässä väripalettia. Fabel on kiva lanka kutoa ja siitä valmistuu kauniita sukkia. Näiden sukkien varret ovat venyneet aina iltaisin ja hieman aamuisin. Muut ajat olen viettänyt puutarhassa mitä päivätöiltä olen ehtinyt. Tämä lämmin toukokuu on aivan ihana. Millään ei uskoisi, että kesä on jo täällä ja ehkä kesän kauneimmat päivät. Näistä täytyy nauttia!
Malli: oma perussukka, koko 39, 2o2n, 64 s.
Lanka: Drops Fabel, väri 671p, 71 g.
Puikot: nro 2,5 bambut

Jälleen kerran Fabel -kerät yllättivät. Minulla oli tätä neljä kerää, kaikki samaa värierää. Yritin etsiä hyvin samoista kohdin alkavaa keräparia, mutta en onnistunut. Kaksi keristä näytti alkavan päältä ja kaksi sisältä hyvin eri kohdista. Lopulta vain valitsin jotkut. Toista sukkaa aloittaessa hämmästelin, kun näytti väriraportti tulevan sekä sisältä että ulkoa samassa järjestyksessä. Solmuhan se sieltä löytyi ja siitä lähti sitten värit kulkemaan oikeassa järjestyksessä. 
Puutarhassa käy melkoinen kuhina kukkivien kasvien ympärillä. Jos jonkinlaista pörriäistä surisi punakanelissa, kun kävin ikuistamassa kevään kukintaa. Tämän punakanelipuun sai mallityttöni 1 v lahjaksi ja hyvin on tuottanut satoa jo monena vuonna. Joskus vähemmän, mutta melkein joka vuosi aivan yllinkyllin.
Puutarhassamme olevat kultatyräkit olen kasvattanut siemenistä vuosia sitten. Siemenet ovat minulla tulleet kirjekuoressa ja opettelin näiden kanssa perennojen kylmäkäsittelyä ja kasvattamista siemenistä lähtien.
Pihamme syreeneistä nämä tavalliset pihasyreenit ovat jo kukassa. Auenneet ihan eilen ja tänään. Käydessäni postilaatikolla työpäivän päätteeksi ihmettelin hyvää tuoksua ja löytyihän se. Läheinen valkoinen syreeni oli avannut kukkansa. Tämä pensas meinasi yhden pahan myyrätalven jälkeen olla henkitoreissa, mutta on kummasti tervehtynyt myyrävahingoista ja ilahduttaa kasvattajaansa.

4 kommenttia:

 1. Meillä ei omput vielä kuki sen enempää kuin syreenitkään. Toisaalta yleensä YO-juhlien aikaan ovat jo kukassa, joten muutama päivä olisi aikaa kukkien aueta :)
  Meillä ilmassa tuoksuu kävelylenkeillä tällä hetkellä tuomi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on meilläkin aivan jotain todella hienoa. Yleensä tuomi on ollut kukassa koulujen päättyessä, mutta sen kukinta rupeaa olemaan jo ohi. Lämmin sää on vienyt vauhdilla kesään.

   Poista
 2. Tämä ON niin ihana toukokuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella! En muistakkaan aivan viime vuosina olleen tämmöistä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.