keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulusalaisuuksien paljastuksen aika

Tässä muutamia käsitöitä, joita ei voinut paljastaa ennen jouluaattoa. Nyt varmasti voin jo kerto näistä vähän enemmän.
Minulla on kaksi nuorta ystävää, jotka ovat kovasti kuulemma ihastelleet ja käyneet täällä blogissani kurkkimassa tekemiäni pöllöjä. Ovat kehoittaneet äitiään kutomaan heille sellaiset ja toivotuissa väreissä. Jotta joulusalaisuus säilyisi, kudoin pöllöt heidän äitinsä puolesta. Luulenpa näiden pöllöjen ilmestyneen heidän joulupaketeistaan eilen illalla.
Malli on tuttu, Horatio and Oren. Kuva vääristää värejä, sillä kyseessä ovat turkoosit ja pinkit pöllöt, ei siniset ja oranssit. Kuvaaminen vain tapahtui äkkiä aamulla ennen töihin lähtöä. Olin jo ehtinyt sulkea pöllöt kuoreen, mutta muistinkin, että nämä pitää kuvata ja otin äkkiä jonkinlaiset kuvat, sillä oikeastaan olisi pitänyt olla jo matkalla työmaalle. Lankana näissä on Filonan musta villalanka ja Smartin nuo värilliset. Lankaa turkooseihin pöllöihin meni 71 g ja pinkkeihin 84. Lapaset ovat toivottavasti sopineet tytöille.
Mieheni työkaverille kudoin nämä sukat. Erään puhelun aikana hän lähetti minulle terveisiä ja huikkasi takaa, että joko hänen sukat on valmiina. Joulunpunaiset ja harmaata. Ei auttanut kuin laittaa lanka puikoille ja kutoa sellaiset ihan kuriltaan, vaikka aikaa ei montaa päivää ollut. Ja ehtivät valmiiksin ihan ajoissa. Mieheni vei nämä aatonaattona kaverilleen. Tämän työkaverin lahjominen oli kyllä ihan tarpeen, on jakanut eväitään mieheni kanssa tyomaalla, joten hyvä, kun osasi itse kertoa, mitä halusi ja sain antaa vastapalvelukseksi jotain hänelle.

Malli: Jukan sukka
Lanka: Novita 7 veljestä, koko 42-43, 151 g.
Puikot: Knit Pro 3 ja bambuiset 3,5.

8 kommenttia:

 1. Noita pöllöjä pitäisi kokeilla, olen vain huono kirjoneulomaan. ps. teen blogistasi löytämääni vauvanpeittoa. Laitan kuvan, kunhan/jos saan valmiiksi.

  VastaaPoista
 2. Nuo pöllöt ovat myös muissa värissä tdella söötti. Minulla olisi kysymykset yhden ohjen koskien minun blogissa. Osaatko sinä auttaa??

  VastaaPoista
 3. Ihanuuksia ja nuo pöllöt ovat upeita. Samoin nuo sukat varmasti lämmittävät saajaansa.
  Ihanaa Joulun Jatkoa Sinulle.

  VastaaPoista
 4. Nätit nuo harmaat sukat,just sopivasti punaista piristeenä. Ihan tuli hyvänmielen läikähdys tännekin kun noin hyvin onnistuit työkaverin lahjomaan. Pöllöt on jo kehuttu ja kauniiksi havaittu niinkuin kaikki sun neuleet on aina niin viimeisteltyjä ja kauniin värisiä yms.
  Mukavaa loppuvuotta ja hyvää tulevaa vuotta.

  VastaaPoista
 5. Rivi ihanaisia pöllöjä lisää tuossa alla myös. :)

  VastaaPoista
 6. Pöllöt on aina yhtä mahtavia, kauniit sukatkin :)

  VastaaPoista
 7. Hienoja lahjoja olet tehnyt, varmasti mieleisiä saajilleen :)

  VastaaPoista
 8. Onpa kiva raidoitus sukissa! Varmasti mieluinen lahja.

  Ja lapaset toki myös ovat nätit.

  -Maria

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.