maanantai 9. joulukuuta 2013

Joulutorilla


Tänä vuonna vietimme itsenäisyyspäivän tutustumalla Tallinnan Vanhan kaupungin joulutoriin. Lähdimme jo torstaina aamulla matkaan pysähtyen matkalla hoitamassa asioita ja palasimme myöhään lauantaina illalla. Sunnuntai menikin sitten järjestellessä jälleen ajatuksia työviikkoa kohden. Työt katkesivat kunnolla ja sehän on loman tarkoitus. Joulutori oli upea näky joulukuun pimenevässä illassa. Tunnelmaa ison kuusen juurella. Ihania myyntikojuja täynnä hyvää ruokaa ja käsitöitä. Olipa jopa kahdessa eri kojussa myynnissä Kainuun kukkalapasetkin. Malli on siis todella hyväksi todettu ja kopioitu jo tuonnekkin. Kiertelimme kaikessa rauhassa kojuja, pysähdyimme välillä nauttimaan lämmintä glögiä ja tekemään ostoksia. Upea kokemus. Nyt vain tekee mieli tutustua muihinkin joulutoreihin. Itselle Tallinnasta tuli tuliaisina mitä muuta kuin lankaa.
Nyt kun on muutaman päivän levännyt käsitöistä on taas uusi into kutoa näitä pöllöjä. Tämä aika on vähän sellaista ettei kaikkea voi julkaista täällä blogissa, joulusalaisuuksia. Jotain esittelykelpoistakin on kyllä valmistunut sitten viime kerran. Jälleen pöllöt, tällä kertaa Horatiot ja mustat pöllöt harmaalla pohjalla. Nämäkin ovat lähdössä muualle. Ei taida pöllöt tehdä meille pesää, vaan lentävät sitä mukaa pois, kun puikoilta valmistuvat.
Malli: Horatio and Oren
Lanka: 7 veljestä harmaa ja musta, 80 g
Puikot: KnitPro nro 3 ja 3,25

3 kommenttia:

 1. Näyttää kauniilta tuo Tallinnan joulutori. Me kävimme Tallinnassa pikkujouluissa juuri ennenkuin joulutori avattiin. Karusellin ympärillä oli vielä muovit ja kojuja rakenneltiin kovaa vauhtia. Olisi ollut mukava nähdä tori avoinna. Mukavaa joulunodotuksen aikaa!

  VastaaPoista
 2. Mahtavan määrän olet noita pöllölapasia jo tehnytkin! Oletko laskenut kuinka monta paria on maailmalle lentänyt? :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat Tallinnakuvat ja kauniit pöllöt.

  Tekemäsi pöllölapaseni ovat saaneet suurta suosiota ja ihailua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.