tiistai 31. joulukuuta 2013

Kujakissa vaihtaa vuotta

Vuoden 2013 viimeinen valmistunut neule. Näille lapasille on jo osoite tiedossa. Odottivat kiltisti jonossa joulun ruuhkista aina uudenvuodenaattoon. Konstailematta. Värit ovat minusta kauniisti toisiin sopivat, ruskea pohja - tosin hieman vaaleampi ja punertavampi kuin mitä kuva antaa ymmärtää - ja harmaa. Vaikka värit ovatkin arkisemmat, ei näitä lapasia voi lukuisten yksityiskohtien vuoksi kovin arkisiksi sanoa. Erityisesti tämä peukalon ruotokuvio on minun mieleeni.
Lapasten sisäpinnalla on kaunis tassukuvio. Myös kaksi erillaista kuvioneuletta tuo mukavasti elävyyttä lapasen piilossa olevaan osaan. Kudottaessa neule etenee mukavasti, kun välillä tulee vaihtuvuutta pintaan.
Lapaset ovat Joridin kissalapaset. Näitä on luvassa muissakin väreissä, sillä toiveita on esitetty ja minusta niitä on mukava toteuttaa. Tässä kuvassa ruskea antaa jo aavistuksen oikeasta väristään.
Kutoessa saa olla tarkkana, seurata mallikertaa tiiviisti, ettei joudu purkamaan. Lanka näissä on TeeTeen Pallas ja se on minusta todella mainio lapaslanka näihin Joridin lapasiin. Näissä on niin paljon silmukoita, ettei näitä voi kovin paksusta langasta tehdä. Pallas on vielä lämmin lanka ja asettuu kirjoneuleessa todella kauniisti. Myös muut Joridin lapasmallit ovat kauniita. Olen niistä tehnyt nyt näitä kissoja ja vuosi sitten koiria. Vielä on useampi malli ostettavissa ja kokeiltavissa.
Malli: Cat Mittens by Jorid Linkvik (ohje maksullinen Ravelryssa) Lotalle
Lanka: TeeTee Pallas, ruskea ja harmaa, 74 g
Puikot: KnitPro nro 3

Vilkaisu tämän vuoden neuleisiin näyttää hyvin kirjoneulepainotteiselta. Paljon olen kutonut lapasia, pöllöjä. Mutta kyllä joukkoon mahtuu muitakin eläimiä. Näitä kissoja ja sitten ketut ovat olleet suosittuja. Lisäksi olen tehnyt koko joukon raitasukkia. Muutama oma suunnittelema mallikin mahtuu joukkoon. Monet neuleistani olen tehnyt toiveiden mukaan ja lähes kaikki neuleet ovat löytäneet käyttäjän. Vain muutama sukkapari on jemmassa itseä varten. Mitä vuosi 2014 voisi sinun mielestä tuoda tullessaan Kardemumman taloon? 

Hyvää neulevuotta 2014 
kaikille lukijoilleni!

11 kommenttia:

 1. Ihanat kissulit. Tosi hienon näköinen. Jatka sama rata ja se riittää ainakin hyvin minulle ☺.

  VastaaPoista
 2. Itse kaipaisin kaiholla tulevissa postauksissa ohjetta Nipsu-lapasiin! :) Blogiasi on ollut ilo seurata, kiitos tästä <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat kissalapaset!

  Sain juuri ruskeavalkoiset koiralapaset valmiiksi enkä voi kuin kateellisena ihastella tasaista neulejälkeäsi. Saanko kysyä, miten poimit silmukat peukalon "yläreunaan" kirjoneuleesta, kuten vaikka näissä kissalapasissa? Minulla oli ainakin suuria hankaluuksia.

  Ensi vuodelle toivon Sinulle riittävästi neuleaikaa ja kaikkea hyvää. Aika kyllä näyttää, mitä puikoilta sitten syntyy. Blogiasi on ilo seurata juuri tällaisena kuin se on.

  VastaaPoista
 4. Upeasti toteutetut kissalapaset. Hyvää Uutta Vuotta Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kauniit lapaset, sinulla on kaikki niin kauniita lapasia. Pöllö lapaset on olleet myöskin ihania. Oikein mukavaa Uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 6. Kauniit lapaset olet jälleen neulonut. Neulerikasta uutta vuotta! odotan mielenkiinnolla tulevia kirjoneuleita. Tuollaiset kissat olen sukkina neulonut. Ovat tosi lämpimät.

  VastaaPoista
 7. Hyvää Uutta Vuotta 2014 !

  Minusta talossa voisi elämä jatkua ihan entiseen tapaan :)

  VastaaPoista
 8. Upeat, upeat lapaset (kirjoitin ensin 'lapset').
  Tällaisia hengastyttävän hienoja neulomuksia olisi kiva nähdä tulevanakin vuonna. Saa ihastella ja ehkä uskaltautuu joskus itsekin kokeilemaan. Blogisi on kovin lämminhenkinen, tänne on aina ilo tulla.
  Iloa ja valoa talon tulevaan vuoteen!

  VastaaPoista
 9. taas ihastuttavat lapaset!

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 10. Oikein hyvää alkanutta vuotta!
  Aivan ihanat kissalapaset. Minä aina "kuolaten" katselen noita kirjoneuleita, kun itse en sitä lajia lainkaan harrasta. Se tuntuu minusta aivan liian vaikealta. Niinpä teen ennemmin palmikoita ja pitsiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.