tiistai 17. joulukuuta 2013

Valmistujaisilta

Joskus, hyvin harvoin kuitenkin, sitä onnistuu pitämään oikein neuleiden valmistujaisillan. Niin minulle kävi eilen. Minulla on ollut joitakin käsitöitä kesken, ollut neule eri paikoissa kutomista varten. Sukat aloitin taannoin automatkalle neulottavaksi, sillä hämärässä autossa piti olla simppeli neule. Pöllöt taas aloitin kotona, tutussa nojatuolissa, sillä siinä kirjoneule sujuu parhaiten. Lapasten välissä piti kuitenkin tehdä edelliset traktorisukat äkkiä valmiiksi. Valmistuminen siirtyi, mutta olipa mukava olo eilen, kun sain ensin raitasukista toisen sukan lavan tehtyä ja pääteltyä sukat ja sitten vielä kudoin toisen pöllölapasen. Aivan kuin olisin ollut huipputehokas. Nyt onkin puikot tyhjillään, mutta niille on kyllä jo muutama neule odottamassa toteuttamista.
Pöllöt on tehty tutulla kaavalla Novitan 7 veljeksestä tutulle hänen pyynnöstään. Vaalea harmaa ja siihen musta pöllö. Lankaa meni 80 g ja puikot olivat ne tutut 3 ja 3,25 KnitPron koivuiset puikot. Rupesin jo jännittämään, riittääkö vaalea harmaa, kun oli vajaa keränloppu. Riitti kuitenkin ihan hyvin ja vähän vielä jäikin jämälaatikon täytettä siitä kerästä.
Raitasukat ovat jälleen sitä omaa perussukkaani, koko 35-36 ja tehty nämäkin tutulle pyynnöstä, farkunsininen ja vaalea lila Novitan 7 veljeksestä. 48 silmukkaa ja puikot 3 ja 3,25 koivupuikot. Lankaa näihin meni 108 g. Farkunsininen ei ollut täysi kerä, mutta riitti ihan kivasti, pieni keränpoikanen jäi jämälaatikkoon muiden pikkukerien seuraksi.

14 kommenttia:

 1. Upeita. Miten ihmeessä saat näin paljon aikaaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä joulunalus on kyllä kieltämättä ollut aika tiivistä kutomista. Niin moni asia pitää saada jouluksi... mutta kohta ne ovat kaikki valmiina ja vielä on muutama päivä jäljellä.

   Poista
 2. Taas niin ihanat työt! Noissa raitasukissa on kivat värit, sopivat kovin hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 3. Oletko huomannut että laurin villalanka on muuttunut 100 g keräksi ja alkuperämää on kans muuttunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat muuten kaksi eri lankaa. On ollut jo vuosia.

   Poista
  2. Niin kuulemma tuo laurin villalanka loppuu 150g kerässä. Sitä ei kuulemma enää saa.

   Poista
 4. PItkästä aikaa kävin blogissasi (olen kärsinyt neulomispläähistä kolmisen vuotta) ja koin sen "vau, miten joku osaa, mahtavaa!"- fiiliksen! (joka inspiroi sitten itseäkin). Kiitos! (et laittaisi koskaan mitään ohjeistuksia niihin ruusulapasiin, jotka olit tehnyt joskus muutama sivu sitten? Oli nätit.)

  satunnainen lukija Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusulapasiin on tulossa ohjeet. Ohjetta on toivottukin jo useamman henkilön voimin. Mutta ensin nämä joulukiireet.

   Poista
 5. Kiva kuulla! En kyllä osaa tehdä kirjoneuletta, mutta haluaisin opetella... joten odotellaan:)

  Maija

  VastaaPoista
 6. Oletpa tosiaan ollut ahkerana.

  VastaaPoista
 7. Mistä tämä pöllölapasten ohje on? Mulla on ystävä, joka on pöllöhullu ja hällä syntymäpäivät helmikuun lopussa. Josko tällaiset tekisin lahjakassiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllölapasten ohje on Raverlysta, Horatio and Oren, maksullinen. Tässä linkki: http://www.ravelry.com/patterns/library/horatio-and-oren

   Poista
 8. Tuo raitajuttu on minullakin! Miulla ei kestä kuri tehdä pelkkiä yksivärisiä sukkia ellei kyseessä ole valmis raitalanka.. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.