torstai 12. joulukuuta 2013

Nipsu

Minua pyydettiin kutomaan lapaset, joissa olisi Nipsun kuva. Kuvakin oli valmiina, mutta se oli tarkoitus tehdä silmukoita jäljentäen valmiin lapasen päälle ja ääriviivat oli rajattu mustilla pistoilla. Hauduttelin asiaa muutaman tovin ja esitin vastakysymyksen: saako tehdä kirjoneuleena ja kyllä sai. Niinpä muutaman päivän kypsyttelyn jälkeen syntyi Nipsut - kirjoneulelapaset.
Itse lapaset syntyivät nopsaan, mutta sitten nuo kirjomiset tuohon päälle aiheuttivat jälleen päänvaivaa. Jonkinlaiset niistä sitten useamman yrityksen jälkeen sain. Ensimmäisiksi Nipsuiksi vallan kelpaavat. Jotain voisi toki aina kehittää lisää. Suunnittelussa käy aina niin. Valmiina nähtynä näkee vasta asita, mitkä olisi voinut tehdä toisinkin. Lapasen toinen puoli tuli ihan vain noita pilkkuja
Toivottavasti käy lapaset halunneelle tämä vähän erilainen malli siihen alkuperäiseen ajatukseen verrattuna. Minä itse pidän paljn enemmän tästä kirjoneulemallista. Lapasetkin ovat osittain kaksinkertaiset. Alkuperäisessä oli askartelusilmät, mutta itse tein puuvillalangasta nuo silmät ja ne onnistuivat mielestäni vallan mainiosti.
Malli: Nipsu - valmis kaavakuva, jonka suunnittelin kirjoneulelapaseen
Lanka: Filona villalanka, tumma ruskea ja Novita 7 veljestä, vaaleanruskea, 84g
hieman puuvillalankaa silmiin, ohutta sukkalankaa käsiin
Puikot: KnitPro 3 ja 3,25

23 kommenttia:

 1. Aivan mahtavat! Mun mielestä noita käsien ja leuan kirjailuja ei tosin välttämättä edes tarvis. Aiotko julkaista kaaviokuvan?

  VastaaPoista
 2. Nää on tosi hurmaavat! Mun pojat tykkää paljon muumeista, erityisesti Nipsusta ja nää Nipsut olis kyllä tekemisen arvoiset. :)

  VastaaPoista
 3. Nää ON ihanat! tosi hyvin sopii tausta näihin - ihan huiput.

  VastaaPoista
 4. Todella upeat Nipsu-lapaset :) Sopivat hyvin alkavaan Muumien juhlavuoteen!

  VastaaPoista
 5. Kivat tumput! Multa ei toi kirjoneule oikeen luonnistu, harjottelusta huolimatta, joten aina katteken ihaillen valmiita töitäsi.

  VastaaPoista
 6. Ihan huiput Nipsut! Saaja on aivan varmasti tyytyväinen.

  VastaaPoista
 7. Hienot Nipsut lapaset! Sinä olet taitava ☺.

  VastaaPoista
 8. Ooo, nää on ihan mahtavat! =)

  VastaaPoista
 9. Aivan upeat Nipsut! Niin nipsumaiset!

  VastaaPoista
 10. Ihanat Nipsu lapaset! Mulla on aika mennyt jouluseimen hahmojen kutomisessa. Vielä pitäs ennen joulua ehtiä parit Rovaniemi-lapaset kutoa.

  VastaaPoista
 11. Kiitos ohjeesta, nyt minun Nipsuni ovat valmiit. Lisäsin niihin merinovillaisen vuorin. http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2015/01/nipsu-lapaset.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.