tiistai 24. joulukuuta 2013

Pehmoisia paketteja

Kardemumman talossa on aloitettu joulun vietto ja puikot lepäävät. Viimeisinä sukkina sain nämä harmaat perussukat tyttäreni poikaystävän isälle valmiiksi ja kuivumasta tänä aamuna. Jäi omat lahjat jälleen niille viimeisille päiville, mutta niin vain ehdin tehdä valmiiksi asti.
Sukat ovat ihan perussukat, pienellä raidoituksella, että pareiksi tunnistaisi. Kuva väittää raitoja lähes mustiksi, mutta todellisuudessa ovat alakuvan väriset eli luumunpunaiset. Keksin sukkien paketoimiseen oivan pussukan, jonne niitä on ollut helppo sujautella. Meille on vuosien saatossa kertynyt näitä pullopusseja ja -laatikoita useampi. Ne ovat oiva kätkö lahjasukille, joten pussukat ovat lähteneet kiertoon tänä jouluna. Mehupulloja kun ei ole kiertoon laittaa, mutta sukkia on tullut tehtyä. Yllättäen olen myös kutonut viime aikoina paljon 7 veljeksestä. Näissä kerissä ei eteeni ole sattunut uuri solmuja, sukat ovat kostutuksen, oikomisen ja kuivumisen jäljiltä pehmeitä ja neuloksesta tulee ihan nättiä. Olisiko valmistusprosessissa tapahtunut jotain, eri laatuista lammasta vai onko juju vain siinä, että olen kutonut lähinnä näistä vähiten käsitellyistä väreistä. Kymmenkunta kerää ja vain yksi solmu.
Malli: Markun arkisukat, koko 43-44
Lanka: Novita 7 veljestä, vaalea harmaa ja luumunpunainen, 142 g.
Puikot: Bambut nro 3,5

Hyvää Joulua 
kaikille lukijoilleni 

Kiitos vuoden aikana saamistani kommenteista ja käynneistänne. En aina ehdi kommentoimaan vastakommenttia, neuleet ovat nyt vieneet kaiken liikenevän aikani.Kiitos, kun jaksoitte seurata Kardemumman talon tapahtumia, vaikka valmistuneet työt olivat niin samankaltaisia. Jokaisen jättämänne kommentin ehdin kuitenkin lukea. Yritän myös vastailla kaikkiin saamiini sähköpostitiedusteluihin, jos vain osaan ja pystyn. Ohjeita tiedustellaan paljon ja syksy menikin niin vauhdikkaasti neuleiden parissa, etten yhtään teitä pystynyt lahjomaan omilla ohjeillani. Tiedossani on kuitenkin jotain jännittävää, jonka toivoisin ohjesaralla toteutuvan ensi vuonna, mikäli vain kaikki menevät kuten toivon.

7 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua myös Sinulle ja perheellesi ja onnea siihen tulevaan, mitä sitten onkin!

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja Kaunista Joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Onnellista ja leppoisaa joulua sinulle ja perheellesi ♥

  VastaaPoista
 4. Rauhaisaa aattoiltaa Kardemumman taloon!
  Ilolla odotan uusia blogipostauksia kun niiden aika on.

  VastaaPoista
 5. Hei Kardemumma! Miten kostutat neuleesi, kun ne ovat niin sileitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kostutan neuleet ihan kunnolla sellaisiksi pyyhekuiviksi ja oion mittoihinsa ja annan kuivua. Joskus suihkepullolla kevyt kostutus riittää. Välillä käytän kahta märkää pyyhettä, joiden välissä on työn kostumassa mittoihinsa muokattuina ja sitten kuivumaan ja joskus, kun ei ole aikaa, työ lähtee suoraan puikoilta pitäjän käyttöön. Käsialani on vain niin tasaista ja tiivistä, että juuri eroja ei ole systeemeissä. Missään nimessä en näytä höyryä silitysraudalla töilleni. Sillä pilaa helposti tekemänsä käsityön.

   Poista
 6. Hyvää Joulua - vaikkakin vasta näin Tapaninpäivänä ! (Kaikki lapset ovat olleet kotona joulunvietossa, en ole ehtinyt koneelle ennen kuin vasta tänään.)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.