lauantai 28. joulukuuta 2013

Välipalaraitaa

Etenin tapaninpäivänä tilauslistallani raitaisiin perussukkiin. Mukava välipala kirjoneuleen välissä. Vaikka kyllä raidoissakin pitää pysyä perässä, että tulee samanlaiset. Ei tarvitse kuitenkaan jatkuvasti seurata mallikaaviota. Väreinä olivat tumma ja vaalea harmaa. Oikeastaan olen pitkälti itsekkin mieltynyt näihin väreihin. Näiden jälkeen onkin vuorossa pikkuinen neule ja sen jälkeen taas useamman kirjoneuleen tekeminen.
Sukat valmistuivat eilen. Sain samalla testattua joululahjaksi saamaani otsalamppua. Sukkia nimittäin kudottiin matkalla alennusmyynteihin. Ei häirinnyt kuskia, jos lamppu oli tietyssä asennossa ja ei heijastanut kuljettajan silmiin mm. autoradion lasista. Lampussani on useampi säätömahdollisuus valon voimakkuuden ja suunnan suhteen. Matkaan lähtevään käsityökoppaan pitääkin nyt varata uusi pussukka mukaan. Pussukka, missä on lamppuun kuuluvat piuhat, ladattava akku, varapattereita ja itse lamppu. Mökkimatkoista kuitenkin taitaa tulla ihan hyviä kutomismatkoja. Sain lampun mieheltäni, joka vähän jännityksellä taisi seurata reaktioitani, kestääkö huumori, kun lamppu paljastuu lahjapaketista.
Malli: Raitasukat Kardemumman malliin, koko 43, silmukoita 56
Lanka: Novita 7 veljestä, tumma ja vaalea harmaa, 148 g.
Puikot: Bambuiset 3,5.

5 kommenttia:

 1. FIKSU mies ja hyvä lahja!! Kyllä hän ymmärrää mitä nainen tarvitsee. Kunnon käsityövalo!! Aivan ihana.
  Hienot sukat jälleen kerran, värit toimivat.

  Kun meillä katkesi viimeksi aamuisin klo 8 maissa sähköt, meinasin jo hakea yhden poikien otsalampuista, onneksi kyntillävalo riittii sittenkin. En voinnut olla neulomatta silloinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oli hyvä lahja! Asiasta on ollut puhetta, mutta en osannut odottaa lahjaksi lamppua jouluna.

   Poista
 2. Hei, otsalamppu on hyvä idea, pimeillä kävelyretkilläkin koiran ulkoilussa, on kädet vapaana talutushihnaa varten. Hyvän mallinen on mielestäni, josta kolmas nauha kulkee pään yli, ei käy liikaa kiristämään otsaa/päätä. Tarpeellinen lahja käsityöläiselle:)

  VastaaPoista
 3. Söpöt.
  Hei, mun pitääkin kaivaa otsalamppu naftaliinista, tarvitsen sen myös automatkaneulomiseen ja illalla/yöllä kirjojen lukemiseen :)

  VastaaPoista
 4. Hauska idea tuo otsalamppu =)

  Perussukat raitoineen näyttää oikein kauniilta ja tyylikkäältä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.