keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Vaaleanpunaisia unelmia

Ihania, vaahtokarkinpunaisia unelmia. Sellaisia voisi ajatella mielessä olevan, kun nämä sukat ovat jalassa. Mitä muuta se voisi ollakkaan, kun kevät on näin pitkällä - ja takatalvea odotellaan. Romanttisia haaveita, runotyttömäisiä unelmia.
Sukissa on riittävästi pituutta polvisukaksi. Ja ovat aivan ihanat käyttää hameen kanssa. Tekeekö sen väri vai malli, mutta romantiikkaa näistä sukista löytyy. Ja jotain sellaista, mitä minä tykkään neuloa. Kuvassa väri on lähempänä oikeaa, kuin ensimmäisessä, hivenen tummassa kuvassa.
Takana tuttu pystyraita pitsiä, kuten aikaisemminkin tekemissäni pitsipolvisukissa on ollut. Aiemmin olen tehnyt valkoiset, mustat, harmaat ja pinkit hieman eri pitsillä. Nyt hempeän vaaleanpunaiset. Aina yhtä ihanat sukat kutoa. Jokainen väri tuo mallin aivan eri lailla esille.
Sukat aloitin jo viime lauantaina mökillä ja sainkin ne molemmat melkein nilkkaan saakka. Pitkiä sukkia kudon aina kahta rinnan, vaikka eri puikoilla. Tulee tehtyä samat kavennukset ja levennykset samoissa kohdin ja toinen sukka valmistuu kuin huomaatta. Sitten lauantain onkin ollut kaikkea muuta viemässä aikaani, joten vasta eilen illalla sain kudottua lavat niihin. Aluksi tuli liian lyhyet, mutta kärkikavennukset purkuun ja uudestaan, niin johan tuli sopivat ja sain sukat kostutettua ja oiottua mittoihinsa ennen puolta yötä ja pääsin nukkumaan. Töiden jälkeen tyttäreni suostui malliksi kuvauksiin, mutta tuulisen ilman takia kuvasimme sisällä.
Malli: Elinan pitsiunelmat, koko 38
Lanka: Novita 7 veljestä, väri 522, 194 g
Puikot: KnitPro nro 3 ja bambuiset 3,5

Kaavio pitsisukkien pitsiin olen joskus löytänyt vanhasta Novitan lehdestä, jakkumallista. Löytyy myös vähän paremmista pitsineuleohjekirjoista.

12 kommenttia:

 1. Ihanan tyttömäiset - oikeat prinsessasukat!

  VastaaPoista
 2. Taivas kuinka upeat! Pinkit ja nämä vaaleanpunaiset ovat 'minun' värejäni, mutta kaikki ovat äärettömän kauniita..

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis pitsikuvio, mikä tulee vielä niin upeasti esiin kun sukissa on noin ihanasti pituutta! Oon ihan varma että nuo sukat lämmittävät jalkaa jo kauneutensakin vuoksi! =)

  VastaaPoista
 4. On ne suloiset jälleen kerran :)

  VastaaPoista
 5. Kuin unelmat nuo sukat. Olet kyllä taitava tekijä. kaikessa kutomisessa.

  VastaaPoista
 6. Tyttömainen ja romantiinen väri ☺. Hienot ovat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.