keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lunta etsimässä

Meillä ei ole kotona kuin kuorrutuksen verran lunta. Sitäkin vain joinakin päivinä, pääasiassa tämä on ollut lumeton talvi. Olen mitä ilmeisimmin talvi-ihminen ja olen kaivannut lunta. Lomaviikolla lähdimmekin sitä etsimään jättäen abit kotiin lukemaan ja mökillä meitä vastaanotti tämmöinen porukka. Täällä on lunta ja heti on helpompi hengittää. Talveen kuuluu pakkanen. Eipä täällä silti kovin kylmä ole, muutama aste vain, mutta lunta on ihan kivasti.
Matkaneulomisina minulla oli junasukkia Seinäjoen sairaalan vauvoille. Etsin lähtiessä vauvalankojen ja vastaavien keränloppuja pussiin ja sainkin yhdet kokonaiset sukat syntymään matkalla. Samasta kerästä tuli vielä kolmas sukka ja lankaa jäi vielä pari metriä jäljelle. Tein sukan lapaan vain kolme noita ryppyä, kun kerta vastasyntyneille tulevat ja näin lanka riitti paremmin. Minulla oli toinenkin kerä samaa lankaa, joten laskin, että saan siitä sille sukalle parin ja vielä kolmannetkin sukat. Projekti eteni hyvin, mutta toinen kerä loppui juuri viimeisen sukan kärkikavennusten alettua. Onneksi ensimmäisessä kerässä oli ollut enemmän lankaa, joten sain kuin sainkin kudottua lopulta kolme paria näitä sukkia.
Lankaa jäi lopulta vajaa 50 cm pätkä kahdesta kerästä, aika tarkkaan se meni. Sillä saa yhdistettyä nämä pareiksi. Kolme paria junasukkia valmistui Seinäjoen sairaalan keräykseen. Minulta ne ensimmäiset, mutta taitaa niitä tulla vielä kudottua monet. Painoa sukilla oli 32g, 32g ja 33 g. Vajaasta kerästä saa siis ihan hyvin yhden sukkaparin. Ja jotenkin tuo junasukka sopii juuri malliksi Seinäjoelle, sillä aikoinaan ensimmäinen pari näitä sukkia on valmistunut junassa välillä Vaaasa-Seinäjoki radan rikkouduttua ja sen korjausta odotellessa.
Malli: Junasukka by Kerttu Latvala
Lanka: Trysil Garnin Ida Strömpegarn, kaksi kerää, 97 g.
Puikot: Karbonz 2,5

2 kommenttia:

  1. Kyllä vain talveen kaipaisi lunta (10 cm) ja pakkasta (-5 astetta). Tänä talvena skipattiin talvi ja hypättiin suoraan syksystä kevääseen. Kiva kun ihan justiinsa on kesä.

    VastaaPoista
  2. Ihanan lämpöiset pienet jalat!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.