sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Lomaviikolla puikoilta on tullut vaikka mitä

Mökillä tulin neuloneeksi nämä siroon naisen käteen sopivat Nipsut. Lankana minulla oli Laurin villalanka ja kuviovärissä Gjestalin Janne. Nämä valmistuivat jo alkuviikosta, mutta harmikseni olin unohtanut kirjontalangat kotiin vaikka kuinka olin yrittänyt ajatella, että kaikki tarvittavat käsityötarvikkeet tuli pakattua mukaan. Lapaset joutivat siis pussiin odottamaan kirjontaa kotona. Minusta tuo hahmo olisi kyllä ihan kaunis ilman kirjontaa tuossa lapsessa.
Tänään ajelimme mökiltä kotiin ja ensi töikseni kirjoin nähin nuo kädet ja silmät. Nämä ovat aina yksilöitä, kahta ihan samanlaista en saa, vaan jokaisessa on omat mutkansa.
Ei nuo ylemmät lapaset jääneet ainoiksi lapasiksi mökillä. Neuloin niiden valmistuttua nämä pienemmät Nipsut, joissa oli ihan sama ongelma. Kirjonnat siis tehtiin tänään kotona tuon harmittavan unohdukseni vuoksi.
Malli: Nipsu
Lanka: Isommissa Laurin villalanka, ruskea ja Gjestal Janne, bees, 72g
pienemmissä Lanett, 28 g
Puikot: KnitPro 2,75 ja 3, pienissä Karbonz nro 2,5
Neuloin mökillä myös muuta. Parit sukat olivat puikoilla. Toiset niistä kirjoneuletta uuden suunnitelman mukaan, mutta ne jouduin jättämään kesken, koska mittajalka oli kotona. Silmukat vain hakaneuloille ja odottamaan. Seuraavaksi ryhdyin kutomaan polvisukkia, mutta samasta syystä kuin nuo edelliset, joutivat nekin odottamaan, että saan sovittaa niitä tyttäreni jalkaan. Sain kuitenkin kummastakin polvisukasta jo sääret hyvälle mallille, lähelle nilkkaa. Kun nuo oli kesken ja lomaviikkoa vielä jäljellä, laitoin puikoille vaaleat, marjapuuron väriset (kuvassa näyttävät kyllä lilalta) junasukat keräykseen. Niiden jälkeen valmistui nuo vaaleanpunaiset ja tänään kotimatkalla kudoin autossa nuo keltaiset sukat.

Malli: Junasukka, ( sukat Seinäjoen sairaalan vauvoille -keräykseen).
Lanka: marjapuurot jotain vyötteetöntä vauvalankaa, 26 g, vaalenapunaiset samoin jämävauvalankoja ilman vyötettä 32g, keltaiset Trysil Garn Babygarn, 27g ja 27 g.
Puikot: Karbonz 2.5
Lomaviikko tuotti siis yhteensä 7 paria junasukkia vauvoille Seinäjoen sairaalaan. Näihin ei paljon lankaa uppoa. Ja paljon muuta neuletta, valmista ja keskeneräistä. Ehdin kuvaamaan vasta aurigon karattua puiden taakse, joten vähän sinisävyisiä tuli. Huomenna sitten jälleen arki alkaa, mutta neuleita on hyvällä mallilla.

7 kommenttia:

 1. Wau, sinä olet ollut supertehokas! Oletko ehtinyt lomalla muuta tekemään kuin kutomaan? :)
  Kuinka kauan keräätte junasukkia Seinäjoen sairaalaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräys on vasta alkanut maaliskuun alussa, joten mukaan pääsee. Itse asiassa koko juttu lähti liikkeelle ihan vinkistä sieltä sairaalasta ja lupasi olla kerääjänä ja toimittajana sairaalaan. Tarve on varmasti jatkuva, 2000 vauvaa syntyy vuodessa. Tähän asti hoitajat ovat kutoneet osastolla käytettäväksi, mutta kuluuhan ne ja lisäksi sukkia myös katoaa, joten uudet ovat todella tervetulleita jatkuvasti.

   Poista
 2. Sinä olit reipas☺. Ihanan näköiset näitä junasukat, kivat värit.

  VastaaPoista
 3. Kyllä olet ollut ahkera lomallasi! Vaan mikäpä sen mukavampaa tekemistä olisikaan! =) Hienoja sukkia, ja ihana asia kyllä tuo sukkakeräys!

  VastaaPoista
 4. Ja lapasetkin toki ovat hienoja! ;)

  VastaaPoista
 5. Tuottelias loma kertakaikkiaan ja tuo junasukkarivistö kaiteella kuva on kyllä hauska!

  VastaaPoista
 6. Onpa hauskat nuo Nipsut! :) Minustakin kuvio toimii liman kirjontoja, mutta on oikein kiva myös niiden kanssa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.