torstai 27. maaliskuuta 2014

Vierailu sairaalassa

Vein tänään tähän mennessä kertyneet 35 paria junasukkia sekä kolme vauvanpeittoa Seinäjoen sairaalaan. Sukat otettiin hyvin kiitollisina vastaan ja peitteisiin ihastuttiin. Sairaalakäytössähän neuleet kuluvat tavallista nopeammin, häviävät ja osa sukista annetaan vauvoille kotiin lähtiessä. Joten kutojia tarvitaan.
Hoitajat kutovat myös odotusaikoina töiden lomassa omista langoistaan. Synnyttäminenhän on välillä hyvinkin vain sitä odottelua, että jotain rupeaisi tapahtumaan. Joten lankalahjoituksetkin ovat hyvin tervetulleita. Sukkien ei tarvitse olla kudottuja välttämättä vauvalangoista, eikä niiden tarvitse olla yksivärisiä. Sukkiin voi huoletta käyttää langanloppujakin, raidoittaa siten kuin haluaa. Jos innostut kutomaan, niin kauttani niitä voi toimittaa tuonne Seinäjoen sairaalaan. Vien suurin piirtein kuun loppupuolella, lähellä kuun vaihdetta sukkia tai aina, kun niitä on kerhtynyt vähän suurempi erä minulle. Pääsevät heti käyttöön.

Näin vierailullani myös "jättisukan", joka on tosiaan kuin iso sukka, jossa kantapääkavennusten jälkeen on heti kohta aloitettu kärkikavennukset. Vauvan pylly on siellä kantapäässä, sukka ulottuu kaulaan ja jalathan vastasyntyneellä on usein kippurassa helposti, joten ne on siellä sukan varpaan kärjessä. Ilmastointi osastolla on tehokas ja vastasyntynyt on helposti hyvin viluinen. Myssyjä myös toivotaan. Ottavat hyvin mielellään vastaan kaikenlaisia vauvaneuleita. Lähde mukaan auttamaan, näissä apu menee suoraan käyttäjille.
Minulla jäi iloinen mieli tuosta sairaalakäynnistä. Pääsin tutustumaan osastoon, joka oli muuttunut paljon omien synnytysteni jälkeen. Osastolla oli allas, sekä sauna synnyttäjien käytössä. Keskoskaapin nähdessäni tippa tuli silmään. Sellaisessa ne kaikki minun kolme pientä on tähän maailmaan tullessaan saaneet ne ensimmäiset päivänsä viettää. En vain muistanutkaan, kuinka pieni se kaappi oli.


11 kommenttia:

 1. Hienoa, että keräys on lähtenyt hyvin käyntiin :) Olisitpa vielä ottanut kuvan "koko kasasta". Minä tykkään kuvista, niistä saa ideoita ja hoksaa vaikka että hei nuo värithän passaakin hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin sukista pienemmissä ryhmissä otettuja kuvia. Josko se auttaisi.

   Poista
  2. Kiitos :) Ihanan värikkäitä sukkia ja niin suloisen pikkuruisia.

   Poista
 2. Meillä paikalliset neulovat juurikin pipoja sekä vähän myös sukkia ja peittoja vauvateholle ja osastolle. Kovin ovat olleet kiitollisia kaikista käsitöistä, ihan niin kuin sytomyssyjenkin vastaanottajat. Ihana kun osataan arvostaa ja ottaa kaikki käyttöön, niin on ilo tehdä.

  VastaaPoista
 3. Hei mä voisin kans sinun kauttasi (ehkä?) ryhtyä tähän projektiin mukaan, olen itsekin Seinäjoelta. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan tärkeällä asialla olette olleet, lämpöiset kiitokset teille:)

  VastaaPoista
 5. Hei!Mulla olisi nyt 8 paria junasukkia valmiina.Voinko lähettää sulle?Lisäksi kun löytyisi sopiva myssyn ohje,niitä voisi kanssa sutkutella.Onko ideoita?Ja saako jatkossakin laittaa sulle tulemaan?Omat pojat jo nuoria aikuisia eikä lapsenlapsia vielä tuloillakaan(tuskin hetkeen),sitä joutaa osallistumaan moneen.Ja omatkin pojat tarvinneet pieninä lääkinnällistä apua ja olen itsekin sh,joten pannaas hyvää kiertoon.Kiitos jo etukäteen ja kauniita aurinkopäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa lähettää jatkossakin ja kiva kun lähdet mukaan. Sähköpostini löytyy tuolta oikeasta yläkulmasta, laita meiliä.

   Poista
 6. LKS:ssä toivottiin pesulapesun kestäviä junasukkia, onko se sit puuvilla. Jos muualle käy mitkä vaan langat niin ollaanko Rovaniemellä ronkeleita;(
  Ihania junasukkia olette tehneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ollut langalla väliä. Antavat pikkuisille nämä sukat ja osastolla jäävät huoltavat itse. En tiedä, mikä lanka kestää kovat pesulapesut. Puuvilla kun ei ole kovin lämmittävä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.