sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kolo varastoon ja sen täyte

Viikon mittaan on valmistunut 5 paria junasukkia Seinäjoen sairaalaan muiden töiden lomassa. Ensin nuo tummimmat, joihin loppui oikeastaan kaksi langanloppua ja varpaille vielä piti saada lisää, mutta niistä tuli ihan kivat. Nallen jämiä 36 g. Sitten päätin lopettaa edellisistä junasuksista jääneet keltaiset lankakerät. Ensin yhdet täysin keltaiset, 27 g ja seuraavaksi jatkoin loppukeriä Lanetin valkoisilla jämäkerillä. Kumpaakin väriä jäi pienet kerät, mutta kivat sukkaset siitä syntyi, 27 g. Keltainen vaaleni kummasti, kun rinnalla oli valkoinen. Sitten otin käsittelyyn siniset Lanetin keräloput ja niistä syntyi yksi pari sukkia, 25 g. Jälleen pari pientä keräpalleroa jäi vain jäljelle. Lopulta punaiset, 29 g, joista jäikin enemmän lankaa, vaan ei tarpeeksi yksiin sukkiin. Vauvalankakerien loput olivatkin nyt hyvin vähissä. Aika monet sukat sain aikaiseksi omien varastojeni keränlopuista. Tusinan verran junasukkia.
Eilen pistäydyimme kirpparilla. Harvoin täällä löytyy siistejä lankoja ja inhimilliseen hintaan. Monesti on pyynti enemmän kuin uudet vastaavat langat maksaisivat. Nyt tarvitsin lankaa junasukkiin ja onnea oli matkassa. Yhdessä paikassa oli useampi lankapussi siistejä lankoja minigrippusseissa ja kirpputorihintaan vielä kaiken lisäksi. Monta pussillista, joista näissä oli sopivia, pehmeitä vauvalankoja. Näistä syntyy monet junasukat ajan mittaan.
Lankoja oli kaikkiaan 638 g. Joistain syystä lankahankinnat meni jälleen kudottujen lankojen ohi. Varasto kasvoi 638 g hankitut langat -144 g junasukkiin mennyt = 494 g. Liki puoli kiloa!

7 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia ja ihania löytöjä! Itsekin keräilen kirppiksiltä hyvänhintaiset langat ja muut hyödylliset käsityötarvikkeet mukaani :)

  VastaaPoista
 2. Voi, miten ihania pieniä sukkia. :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja sukkia ja melkoinen kirpparilöytö. Itsekin ostan toisinaan kirpparilta lankaa - mutta en sellaisia sekalaisia pusseja joista ei oikein tiedä mitä niissä on, vaikka saisi kuinka halvalla.

  VastaaPoista
 4. Hieno löytö ja oikeaan osoitteeseen menivät, kun sulla on noin hieno projektikin meneillään :)

  VastaaPoista
 5. Lämmittää mieltä tuollaiset kirppislöydöt. Toiselle turhat ovat toiselle tarpeen :)
  Kivasti syntyy sukkasia pienille lapsosille!

  VastaaPoista
 6. Olet ollut todella ahkera ja uusista langoista päätellen olet varmasti jatkossakin!

  Minä olen kutonut kolme paria junasukkia ja lahjoittaisin ne mieluusti keräykseesi. Olen yrittänyt tavoittaa sinua mailitse, mutta en ole saanut vastausta, mihin voin sukat lähettää. Yritän tätä kautta, josko sukat pääsisivät perille. Minulle voi lähettää postia variksenvillat (at) gmail piste com

  Ahkeraa viikon jatkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.