maanantai 3. lokakuuta 2011

Missä on moottori?

Seuraavaa projektia varten tarvitsin vähän apuvälineitä alkuvalmisteluissa, kun langat olivat vyyhdeillä. Virittelin keittiöön tämmöisen piian käyttöön. Ei tarvinnut ketään pyydellä pitämään vyyhtiä, kun se on ollut vähän vastahaakosta meillä.
Vuorossa valkoinen Vuorelman Veto. Kauniisti vyyhdit purkautuivat ja juoksivat kerijälaitteeseen. Ei minkään sortin takkuja tai vastaanpanemisia. Keriminen sujui nopsaan.
Kuvausavuksi sain kerijälaitteelle pyörittäjän ja heti kyseltiin, että missä tässä on moottori? Mutta tuntui olevan ihan mielenkiintoista puuhaa ja sain tovin odotella vieressä. Kieltämättä, olen itsekkin aina lapsena tykännyt pyöritellä kyseistä laitetta äidin neulekonepöydällä. Jotenkin lumoutuu kun katselee langan kietoutumista tuollaisella siistille kerälle.
Olin jo joitakin aikoja sitten tilannut Vuorelman Vetoa. Jopa lankakarttakin löytyi samasta pussista, joskus olen arkistoinut huolellisesti tavarani - ja järkevästi kaikki samaan paikkaan. On niistä tilaamistani osa jo kudottu sukiksi ja lapasiksi, pidetty puhkikin ja jääneet pieniksi. Yksi lapanen oli välillä puoli vuotta koululla hukassakin. Muistan kuinka sitä käytiin siivoojilta tivaamassa, ei löytynyt. Vaan ilmestyi jostain seuraavana syksynä koulun ilmoitustaululle ja niin niitä lapasia pidettiin kauan vielä, vaikka vähän ahtaat jo olivatkin. Mutta kuulemma niin ihanan pehmoista lankaa, että lisää lapasia toivottiin. Lapasia ei kuulemma voi olla koskaan liikaa.

6 kommenttia:

 1. Näppärä parivaljakko! Omat vyyhdinpuuni ovat Mummu-vainaan perua ja siksikin rakkaat, kerijän hankin vasta hiljakkoin - miksi vasta nyt?? No, olin kyllä välillä reilut 10 vuotta käsityöpaitsiossa...

  VastaaPoista
 2. Mukavia puuhasteluja, jään mielenkiinnolla odottamaan, mikä on seuraava projektisi....

  VastaaPoista
 3. Kauniit värit ja kerät, eiköhän niistä kaunista valmistu puikoiltasikin.
  Mulla on vyyhdinpuut mutta ei kerijälaitetta enkä sellaista aio hankkiakaan. Mun mielestä se kuluttaa lankaa, ainakin karvaa on ilmassa ja lattialla tuolla kerimisen jälkeen (entisessä duunissa tuli kokeiltua).

  VastaaPoista
 4. Nuo välineet on kyl kätevät,vaik vähä pöilseekin lanka,mut suuri apu =0)
  Ihania pipoja oot kyl tehnyt.
  Kysyit blogissani vironvillasta huovutuksessa,en ole kokeillut kyseistä lankaa vaik ajatuksissa on monesti käynyt.

  VastaaPoista
 5. Hyvä parivaljakko minunkin mielestäni! Mahtaneeko pölyä tulla enempää kuin kaverin kanssa käsin kerienkään. Minulla on vastaavat vekottimet vuodelta 1971 tai -72.

  Ai Teidänkö nuoret tykkäävät Vuorelman Vedosta lapasina, pitääpä kokeilla täälläkin. Kohta minun pitäisi alkaa lapastalkoisiin nimittäin.

  VastaaPoista
 6. Minullekin äiti lupasi kerimäpuut ja kerinjälaitteen, kunhan vain pääsisin hakemaan. Varmaat tulee mieleisiä ja nättejä lapasia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.