keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Uutta, vaikka vanhakin vielä vaiheessa

Eilisen neulekahvilan alkuun oli enää tunti aikaa. Puikoilla olleet lapaset olivat niin vähää vaille kesken, että oli pakko saada uusi työ alkuun. Nappasin kerän valkoista seiskaveikkaa ja tutun ohjeen, eli Kertut. Ehdin luoda alun ja muutaman kerroksenkin tein ennen kuin lähdin kahvilaan. Olisinhan tietty voinut ottaa ne melkein valmiit lapaset mukaan, mutta niissä oli kärkikavennukset sekä peukalot tekemättä ja halusin keskittyä hieman seurusteluunkin. Ja joka tapauksessa olisi pitänyt ottaa jokin muukin työ mukaan. Kerttua tuli kudottua melkein toinen varsi, vaikka jouduinkin kesken jälleen lähtemään kotiin. Tyttäret piti hakea pelimatkalta, joten äiti jätti jälleen oman harrastuksen ja muuntautui taksiksi. Mutta se aika, minkä ehdin olla mukana oli vallan virkistävää. Ja seuraavaa odotellaan jälleen kuukausi - melkein. Marraskuun 22. päivä on seuraava neulekahvila. Sitä ennen yritän saada sytomyssykeräykseen jonkinlaista tietoa ja keräystä vauhtiin. Päätimme tehdä vähän hyväntekeväisyyttä ja tehdä sytomyssyjä. Osalla oli jo valmiinakin jonkin verran. Valtuuttivat minut kerääjäksi myssyille ja otinkin tänään yhteyttä Seinäjoen sairaalaan ja tiedustelin tilannetta. En vain vielä saanut oikeaa henkilöä kiinni, mutta asia on jo vireillä. Joten kaikki vain myssyjä tekemään, ilmoitellaan myöhemmin lisää sen asian tiimoilta. Vanhaan Aikaan ainakin saa toimittaa ja minulle ja Vilukissille töihin.
Jaa, ne puikoilla olleet lapaset. Valmistuihan nekin tänä aamuna. Jälleen näitä nuorten miesten kokoisia ja värisiä

Lanka: 7-veljestä sininen ja mustan kerän loppu, 84 g
Malli: Oma peruslapanen, 48 s.
Puikot: nro 3 bambu

8 kommenttia:

 1. Meinaat jaksaa vielä myssyillä;)
  Hienoa ku sulla on tuo hyvä lapasmalli sormissasi, ei tarvi miettiä vaan pistää tikuttaen.

  VastaaPoista
 2. Kiva tuo sinun raitalapasmalli. Mukavasti sijoiteltuna raidat ja yksiväriset.

  VastaaPoista
 3. Myssyily sitten jatkuu, teit niin hienoja myssyjä etten ihmettele että jatkuu! Ja nämä lapaset ovat hienoja. Mukava malli:D

  VastaaPoista
 4. Kyllä varmaan myssyjä teen, mutta ensin selvitän tämän joulunalusen ja pehmeät paketit sekä kaikki joulumyyjäiset ja niihin kutomiset.

  VastaaPoista
 5. Jestas, tumppua tuuppaa tiuhaan tahtiin!! Taitaisnpa itsekin lapasten teon taiat, mutta tuskaa se enmmän on ollut

  VastaaPoista
 6. Ai, hienoa, että alatte tehdä isommalla porukalla myssyjä, vaikka niin paljon jo tosi kauniita myssyjä teitkin.
  Voimahalein,
  -t-

  VastaaPoista
 7. Kiitos Taina kannustuksesta. Katsotaan mitä saadaan aikaan täällä.

  VastaaPoista
 8. Miullakin on kertut puikoilla, mukava malli :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.