perjantai 4. marraskuuta 2011

Paksuja lapasia

Joskus olen tullut hankkineeksi kerän lohenpunaista Isoveljeä alelaatikon syövereistä. Ehkä ei enää omien tyttöjeni suosikki, mutta jonkun huomattavasti nuoremman pikkuladyn lempiväri. Kaivoin Novitan Isoveli -lapasten ohjeen ja tein kerästä kahdet lapaset pikkuiselle. Kerästä ehkä olisi juuri ja juuri nuo kaksi paria tullut, mutta pelasin varman päälle ja tein hieman väritystä kirjavalla Isoveli-langalla. Näin varmasti riitti lanka. Pikkuinen kerä sitä jäljelle jäi. Isoveli on kiitollista kudottavaa, valmistuu nopsaan. Mutta ehkä minulle liian paksua ja kömpelöä. Tykkään ohuesta, sirosta langasta ja sen neulejäljestä. Lämpimiähän nämä paksut lapaset on. Jokunen kerä Isoveljeä löytyy vielä varastosta, josko niitä tuunaisi lapasiksi.
Lanka: Novita Isoveli, lohenpunainen, 47 g ja 47 g
Malli: Novitan Isoveli -lapaset, koko 110 cm
Puikot: 4,5 nro bambut

13 kommenttia:

 1. Täällä näyttää valmistuvan toinen toistaan kauniimpia ja lämpimämpiä lapasia,kuin tehdas käynnissä. Niin näyttää siistiltä kädenjälkikin.

  VastaaPoista
 2. Nätit on. Mä en sitt koskaan keksi tollasia koristeluita laittaa, mietin ja mietin mutta sitt jää tekemättä. Ja eihän se vaikeata olis, jotenkin vaan ei tuu mieleen mitään kivaa just sillo ku pitäis.

  VastaaPoista
 3. Kauniita lapasia, erityisesti nuo kaksiväriset. Kekseliään yksinkertainen koristelu.

  Nautin aivan suunnattomasti sinun kuvistasi. ne ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 4. Tosi nättejä. Just noin kekseliäisyydellä saa hieno aikaan. Nuo harmaat pilkut on kivoja!

  VastaaPoista
 5. Erityisesti noita harmaapilkku-lapasia minäkin tulin kehumaan :) Tykkään kans tuosta lohenpunaisesta väristä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteistanne ja kehuista. Joskus langan vähyys tuo mukanaan nerokkaita ratkaisuja jatkaa lankaa.

  VastaaPoista
 7. Moikka!

  En voi kuin ihailla siun neulomuksia ja ihmettelen samalla, miten ihmeessä ehdit neulomaan noin paljon! Mie vaan haaveilen, että aikaa löytyisi, intoa kyllä olisi :)
  Mukavaa viikonlopun jatkoa !

  VastaaPoista
 8. Hei Saila!

  Tuo nopsaan neulominen on melkein jo minun ongelma. Neulomiseni on ollut aina vauhdikasta. Silmukat soljuu puikoilta. Kouluaikana jo tein roppakaupalla välitöitä muiden tehdessä sitä varsinaista työtä. Ja samalla vauhdilla se on jatkunut. Yhtä työtä tehdessä mietin jo aina seuraavaa ja joskus tulee karsea aukko, kun ei tiedä, mihin ryhtyisi. Lisäksi käytän kyllä kaikki odotus- ja muut luppoajat puikkoja heilutellen. Telkkarin katsominen yksinkertaisissa neuleissa sujuu vallan mainiosti.

  VastaaPoista
 9. Ihanat lapaset, varsinkin nuo alemmat joissa on vaihtuvavärisellä langalla koristeraitaa. Pitäisin itsekin tuollaisia, vaikka olen aikuinen!

  VastaaPoista
 10. Voitko laittaa ohjeen tänne? Kauniit lapaset!

  VastaaPoista
 11. Hei, minäkin ottaisin mielelläni tuon Isoveli-lapasten ohjeen. Novitan peruslapasten ohjeella tein muutamat onnistuneet lapaset viime vuonna, mutta nyt ohje on poistettu nettisivuilta. Joten kokeilisin mielelläni sinun ohjeellasi jos sen luovutat :)! -Heini

  VastaaPoista
 12. Lapasten teosta on jo niin kauan, etten voi varmuudella ohjetta kirjoittaa. Tehty ihan oman pään mukaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.