maanantai 6. helmikuuta 2012

Sininen Annis -hetki

Annis -huivin väri on kuin sininen hetki ennen illan tummumista. Minulla oli sekä englanninkielinen että suomeksi sama ohje edessäni huivia tehdessä. Sininen valkoista lunta vasten muuttaa hangenkin siniseksi. Tämä oli joutuinen huivi tehdä. Lankani oli unelmankevyttä sekoitelankaa, joten reuna rullaantuu vielä enemmän kuin muuten. Mutta ihanan kevyt huivi tästä tuli ja kun tuon kaulaan kietaisee, reunan rullaantuminen on vain oikeastaan eduksi. Huivi on keveydestään huolimatta lämmin. Langassa oli hieman alpakkaa sekä villaa. Ennen pingotusta huuhtelin huivin hoitoaineella terästetyssä vedessä ja sen jälkeen vielä pelkässä vedessä.
Kesken lankaa ollut solmukaan ei näytä haitaavan millään tavoin, vaan vaihtokohta hukkuu ihan hyvin huivin kuvioon. Lankahan ei samanlaisena siitä kohtaa jatkunut, mutta ei onneksi huomaa, missä kohtaa se solmu oli. Lanka oli vaikea purettava, joten kerralla piti onnistua. Voisin ajatella tekeväni useammankin Anniksen, eri lankalaaduista. Anniksessa olevat nypyt eivät paljon näy. Mietin jo, että pitäisikö niissä tehdä enemmän niitä langankiertoja nyppyjä vahvistaakseen. Niitä kutoessa keksin oivan apukeinon. Nurjalla puolella siirsin nyppyyn kuuluvat silmukat ensin ohuelle puikolle, josta kudoin ne sitten nurin yhteen. Osoittautui nopeaksi ja tuskattomaksi nyppyjenneulomiskonstiksi.
Malli: Annis
Lanka: Delano, 52 g, 5% alpakkaa, 5 % mohairia, 10 % villaa, 80 % acryylia
Puikot: 5 numeron pyöröt.

17 kommenttia:

 1. Kaunis Annis! Olen harkinnut tuon mallin mukaan neulomista jo pitkään ja ehkä siksi tekstissäsi pisti silmään tuo "reuna rullaantuu vielä enemmän kuin muuten" ja kuvakin näyttää hyvin rullaantumisen. Reuna siis rullaantuu kovastikin? Hmm, huivin neulominen saa jäädä edelleen harkintaan...

  VastaaPoista
 2. Reuna tosiaan rullaantuu. En tiedä, auttaisiko muutaman ainaoikein kerros siinä. Nyt minulla on suoraa sileää, ja lankani on todella unelmankevyttä. Raskaammalla langalla rullantuminen ei varmasti ole noin voimakasta. Tässä minun langassa edes pingotus ei muuttanut juuri tilannetta.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana huivi! Samoin nuo aiemmin päivittämäsi kynsikkäät ovat todella hienot!

  VastaaPoista
 4. Tulihan siitä kaunis! Todella kuin sininen hetki! :) Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 5. Rauhalliset sinisen sävyt, reuna on kiva rullalla :D

  VastaaPoista
 6. Kaunis Annis! Kauniit kuvat!

  Olen tehnyt Annis-huivin vironvillasta ja pingotuksen jälkeen sen reuna ei rullaantunut.

  VastaaPoista
 7. Laitoin tämän huivin kaulaani aamulla töihin lähtiessä, ai että oli ihanan pehmeä huivi ja silti lämmin. Taisi tulla suosikki. Rullaaminen ei käytössä haittaa, varsinkin kun laitan kolmion eteen ja taitan niskasta huivin liehukkeet takaisin eteenpäin. Oikeastaan vain hyvä, kun rullautuu, näyttää nätimmältä edessä kaulalla. Aivan kuin höyhen hyväilisi, siltä tämä huivi tuntuu. Hoitoainehuuhtelu oli hyväksi.

  VastaaPoista
 8. Kaunis Annis! Mullakin on puikolla (muinainen KyJy-työ) Annis ja siirsin nyppykohdan aina vaijerille ja hivuttelin takaisin vasta kun langat oli turvallisesti oikealla puikolla. Ja oiva idea, että ainaoikeilla voisi tuon rullautumisen estää.

  VastaaPoista
 9. Olen juuri tekemässä sinun ohjeellasi tuubihuivia ja kiittelen mielessäni, että saan sen noin helposti tehtyä kun joku on ensin nähnyt vaivan ja antanut ohjeen. Kiitos siitä. Nyt sitten tuo Annis ja suomeksi vielä - olen pitkään sitä katsellut ja arvuutellut uskaltaisinko alkaa englanniksi sitä selvittämään. Eipä nyt tarvitse - kiitos taas.

  VastaaPoista
 10. Löysin blogisi. Kaunis annis huivin olet tehnyt

  VastaaPoista
 11. aivan ihana huivi. ja tuo väri..vau. monta kertaa itse olen ihastellut noita anis huiveja mutta en ole vielä uskaltanut ottaa askelta tuntemattomaan. mutta tarinasi perusteella taitaa olla sen aika jo :D
  ihana blogi, jään kyllä lukijaksesi.

  VastaaPoista
 12. Anna, kokeile ihmeessä. Vironvilla ehkä hyvä lanka, mutta hurja kokeiluni tuolla henkäyksen keveällä langalla toi aivan ihanan huivin pitää kaulassa. Ja ohje oli ihan helppo.

  Kiva, kun löysitte minut, Eetuliina ja Casa.

  VastaaPoista
 13. Annis-huivisi värit ovat mielettömän kauniit! Tuollaisen haluan vielä tehdä jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.