tiistai 22. tammikuuta 2013

Arkisukat

Viime lokakuussa olin kurssilla Tampereella ja ensimmäisen kurssipäivän päätteeksi juoksin Tamperetalolta Taito-shoppiin hakemaan kirjopirkkaa ennen iltaohjelmaa. Ehdin aloittamaankin sukat jo hotellihuoneessa ja sitten menemään katsomaan sketsiohjelmaa takaisin Tamperetalolle. 

Toisena kurssipäivänä kudoin sitten ensimmäistä sukkaa varren verran. Junamatkalla jatkoin kantapään ja syksyn mittaan sain ensimmäisen sukan valmiiksi ja aloitin toista vartta. Mutta sitten se jäi kaikkien muiden projektien jalkoihin ja on ollut vähän semmoinen seurusteluneule, jota olisi helppo jatkaa. Ilmeisesti en ole liiemmin seurustellut, kun sukka oli edelleen puolivalmis. Otin sen seuraavaksi työn alle ja joutuisaan valmistui sitten toinenkin sukka, kunhan vain kutoi.

Malli: oma perussukka, koko 38
Lanka: Pirkanmaan kotityön Kirjopirkka, väri 30, 58 g
Puikot: nro 2,5 bambut

Olen nyt välillä tehnyt vähän näitä pienempiä töitä, sillä Ansa on melko iso nosteltava ja käy käsien päälle. Kohta pääsen sitä taas jatkamaan.

9 kommenttia:

 1. Ihanan väristä lankaa. Muutenkin näyttää tosi kivoilta, kyllä kelpaa laittaa jalkaan :)

  VastaaPoista
 2. Mukavat perus sukat.. Tuo kirjopirkka on niin kaunista lankaa, harmi ettei sitä täältä löydy :(
  Oletko huovuttanut milloinkaan virolaista, ajattelin tumput kokeilla.. Teenkö kaksinkertaisena vai riittääkö yksinkertainen lanka?? Osaatko sanoa ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjopirkkaa saa Tampereen lisäksi helpoiten tilaamalla sitä Taitopirkanmaan nettikaupasta. http://www.taitopirkanmaa.fi/epages/pirkanmaa.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/pirkanmaa/Categories/villalangat/53

   En ole siihen oikein missään törmännyt. Hyvää, ohutta sukkalankaa.

   Olen vironvillasta huovuttanut yhden hatun ja yhdet tumput. Tuli ihan tiivistä yksinkertaisenakin (vironvillani oli 8/2). Kokeile pienet tilkut ensin.

   Poista
 3. Ompa tosi kaunista lankaa väriltään!

  VastaaPoista
 4. kivoja lankoja nuo kirjopirkat! Ajattelitko tehdä ohjetta niihin soittajan sukat polvisukkiin?

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat! Millaisethan ne pyhäsukat ovat, kun arkisetkin on noin koreat? Tykkään kovasti langan väreistä. Onko "sukkalankaa" vai kokonaan villaa?

  VastaaPoista
 6. Lanka on 75% villaa ja 25% polyamidia, konepestävää. Ihan kestävät perussukat.

  VastaaPoista
 7. Minusta Kirjopirkka on hyvä lanka, tykkään siitä tosi paljon ja on lankakategoriossaan ehdottamasti suosikkilankojani!

  VastaaPoista
 8. Kirjopirkasta on tullut minunkin suosikki. Varsinkin, kun olen päässyt kokeilemaan sukkia jaloissani ja todennut lämpimiksi ja muotonsa hyvin pitäviksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.