tiistai 8. tammikuuta 2013

Laurin villalankaa

Laurin Villalanka oli tarjouksessa ja haalin sitä muutamia keriä varastooni. Viluinen tyttäreni on ihastunut tästä langasta tehtyihin sukkiin. Ovat ihanan lämpimät. Varsinkin kun äiti sattui huovuttamaan niitä hieman. Miellyin itsekkin tästä tehtyihin kämmekkäisiin. Olivat vallan mukavat pitää kädessä, kun rannetta vihloi. Lämmittivät niin mukavasti rasittunutta rannetta. Lanka luvataan konepesun kestäväksi, mutta ei aivan ollut sitä, joten sukat huopuivat jonkin verran. Mutta muuttuivat sitä kautta entistä ihanammiksi. Pesin kuten 7 veljestä sukat, ilmeisesti olisi ehkä ollut parempi valita villapesuohjelma. Varman päälle kannattaa pestä käsin. Lanka on 75% villaa ja 25% polyamidia. Jotakuinkin 7 veljestä korvaava.

Punnitsin kerät, jos tekisin ostoksistani taulukkoa vuosittain ja yllätyin. Osa keristä painoi sen luvatun 150 g, osa 151g, osa 148 g ja yksi vain 147 g. Kaikkiaan koko erä painoi 1 kg 344 g eli kerän painon mukaan laskettuina jäi puuttumaan 6 g yhteensä. Joten vahvasti plussalla ollaan jo tänä vuonna ostojen ja kulutuksen suhteen. Puikoilla on kuitenkin lupaava iso työ, joten tilanne saattaa hieman korjaantua.

14 kommenttia:

 1. heh...mulle tuli juuri tänään reklamaatiovastauksena tuota Lauria...neuloin ponchon tuosta langasta ja ekassa pesussa se huopui käyttökelvottomaksi.
  Tapanani on reklamoida kun katson sen aiheelliseksi ja niin nytkin, sain sitten samaa lankaa tilalle...mut ihan okei, toi on hirmuisen mukavaa neuloa. Pitää vaan olla pesun kanssa hellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauri on kuitenkin ihan hyvää ja lämmintä lankaa, joten oikealla hoidolla on ihan varteenotettava vaihtoehto.

   Poista
 2. Lauri on ihanaa lankaa, mistä sitä löysitkin tarjouksesta ?? olen pessyt villapesuohjelmassa eikä mene miksikään :) minä tykkään työstää sitä.. Kauniit harmaat sukat tuossa alempana !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauria oli tarjouksessa Laihialla Kössin hallissa ja värejä riitti. Olen myös Kärkkäiseltä bongannut kyseistä lankaa edulliseen hintaan noin vuosi sitten. Värejä oli vain siellä kolme, en osannut odottaakkaan näin montaa väriä kun nyt oli tuolla Kössissä.

   Poista
 3. Kivan näköistä lankaa, ihan uusi tuttavuus minulle.

  VastaaPoista
 4. Itte löysin ainakin Lauria Alexis-liikkeestä Kuopiosta. Violettina. Ajattelin neuloa äipälle 60-vuotislahjasukat. Lanka hankittu. Kuvio melkein päätetty. Aikaa reippaasti ajankohtaan.

  Tuntui pehmeemmältä käpälässä kuin 7V-lanka.

  Äippä on sen verran epäileväinen juudas että ei meinaakaan iskee sukkia koneeseen. :-D

  -siperoinen-

  PS. Kivalta kuullosti, että tuntuu hyvältä kipeisiin jäseniin. Äipällä sekä käsissä että jaloissa pahat nivelrikot.

  VastaaPoista
 5. Onpa hyvä tietää, että pitää olla pesun kanssa varovainen. Lauri on kyllä ihanan pehmoista lankaa, ihan sen vuoksi oli lähes pakko ostaa kun tuli kerran tarjouksessa vastaan. :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen ihastunut Laurin villalankaan :) Etenkin valkoinen (joka on todella riittoisaa!) on aivan ihana, ja meillä kestänyt villasukkina käytön ja pesun. Tein tummanharmaasta pukinkonttiin palmikkosukkia ja -lapasia. Sukat ainakin käytössä ovat "vanuttuneet" ,pitää kyllä varovasti pestä... Tämän laatu oli kyllä vähän pettymys.
  Mikä väri sinulla huopui? Ainakin Fritidsgarnin langoissa eri värit huopuu erillä lailla...
  Kärkkäisellä on Laurin villalanka ollut pitkän aikaa 3 kerää 10 e. Useampaa perusväriä löytyi.

  Terkuin Marita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli vaaleanharmaa se väri joka huopui. Mutta jatkossa pesen kaiken käsin, ei tule yllätyksiä. Pehmeä ja riittoisa lanka.

   Poista
 7. Minulle aivan uusi lanka - kaunis vyöte - mutta täytyypä pitää silmät auki, jos jossain kaupassa tähän törmään. t. Eija

  VastaaPoista
 8. Eipä ole miunkaan silmiin osunut tuota lankaa. Vaan olen hyvin vähän käynyt koko lankakaupoilla ennestään suuren lankavarastoni vuoksi.

  VastaaPoista
 9. Pietarsaaressa Laurin villalankaa kahta eri vahvuutta ja useita eri värejä. Itse tein mustasta pipon ja väriä lähti neulomisen aikana käsiin. Työn välmistuttua pesin käsin pipon ja vesi aivan mustaa.Pipossa ei värin lähtöä huomannu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös lähtenyt mustasta väriä. Pesu etikkavedessä auttaa värinlähtöön. Eri vahvuuksia ei minulla ole tullut vastaan. Myös yhteydenotto valmistajaan kannattaa tämmöisissä tapauksissa. Erässä on tainnut jäädä viimeinen värinsitomiskäsittely tekemättä.

   Poista
 10. Onkohan tuolla Laurin villalanka ja Lauri sukkalanka paljonkin eroa vai liekö kyse ihan eri tuotteesta?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.