perjantai 11. tammikuuta 2013

Olihan se viallinen

Tarina näiden kerien kesken jatkuu muuallakin kuin vain puikoillani. Minusta näiden kerien painoheitto ei mahtunut standardeihin ja otinkin yhteyttä toimittajaan näiden tiimoilta. Saamani vastauksen mukaan Viking Villessä - ja Vilmassa myös - on ollut ongelmia kerien painojen kanssa. Langan valmistuspaikka on nyt muuttunut ja jatkossa kerien pitäisi olla tasapainoisempia. Minun saamani kerät olivat sitä vanha erää, en tiedä onko uuden valmistupaikan lankoja vielä myynnissä. Hämmästelin kyllä tässä taannoin yhtä valkoista keräänikin, kun sieltä tuli ensin sisältä valkoinen mytty lankaa ja sitten vasta alkoi varsinainen kerä, joka tuntui kuitenkin loppuvan kesken. En vain hoksannut punnita silloin kerää, oli ilmiselvästi samalla lailla alipainoinen, kun toinen vastaava riitti paljon pidemmälle. Aina pitäisi vain jaksaa epäillä ja olla oikeuksiensa perään. Viallinen lanka korvataan minulle.

Joten kyllä kannattaa olla tarkkana siitä, mitä ostaa. Muutaman gramman heitot ovat ihan normaalia ja tyypillistä, mutta kun kerästä puuttuu näinkin paljon lankaa, 24 g 150g kerästä, ei se ole hyväksyttävissä ja kerän kohdalla on tapahtunut ihan selvä virhe. Myös toisen kerän 9 g puute on aika paljon normaaliin verrattuna.

Lanka itse on mainio sukkalanka ja hyvä korvike kotimaiselle vastaavan paksuiselle. Vahvuuseroja tässäkin langassa on. Tämä fuksia on huomattavasti ohuemman tuntuista kuin viimeksi kutomani valkoinen, joten ihan samoilla säädöillä ei mennä. Mutta sitä ilmiötähän on monessa muussakin langassa eri värien kesken.

Tarkkuuteni varastogrammojen vahtimisessa jatkukoon vastakin ostosteni suhteen, varsinkin nyt, kun niitä rupesin kirjaamaan ylös.

9 kommenttia:

 1. Kannatti siis valittaa - ja minusta kiitettävää käytöstä toimittajalta myöntää ja korvata virhe. t. Eija

  VastaaPoista
 2. Hei. Viisasta oli valittaa, etenkin jos useamman kerän ostaa. Tuosta langan vahvuudesta: Ostin liikkeestä muutaman punaisen Maija lankakerän ja yhden harmaan joka oli ohuempi kuin punainen. Outoa, en ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota. En pidä langasta, liukasta ja liian helposti säikeintyvää.

  VastaaPoista
 3. Nyt alan kyllä minäkin kerien painoa seuraamaan, ei vain ole koskaan tullut sitä ennen tehtyä.
  mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Empä ole ajatellut että lankakerät olisivat vajaita.... hmm.. pitääpä alkaa mittailemaan minunkin jos mitä tilaa! Itsellä kaapissa tuota villeä ja vilmaa, pitääpä mitata.

  VastaaPoista
 5. En ole tullut ajatelleeksikaan punnita lankakeriä, vaikka aika tarkan markan maija olenkin. Kyllä kannattaa näitä blogeja lueskella. Saa hyviä vinkkejä! Minäkin alan punnita keräni!

  VastaaPoista
 6. Juuri näin, kun tuotteessa huomaa vikaa on kaikkien etu huomauttaa siitä! Kannatan asiallista reklamointia!

  Hyvä juttu, että valmistaja on asian hyväksi jo tehnyt toimenpiteitä.

  VastaaPoista
 7. Miekii joskus punnitsen keriä ja huonoin tulos on ollut 7-veikoissa. Niissä yhdessä 150g Papukaijakerässä oli vain 132g. Paras oli eka kertaa tilaamani ohut Wollmeise jossa oli ilmoitetun 150 g:n sijasta toisessa 161 ja toisessa 158g.

  VastaaPoista
 8. Hyvä, että teit huomautuksen. Itsekin nyt alan seurata tarkemmin hankintojani. On jo monta vuotta pitänyt aloittaa hankinta-kulutus-seuranta, mutta en ole sitten muistanut vuoden vaihteessa. Nytpä muistin, kun vaan muistaisi jatkossakin :)

  VastaaPoista
 9. Uskomatonta. Itse en ole osannut edes epäillä moista. Kyllä tuo jo on reklamaatin paikka. Pitääpä olla tarkempi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.